Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

VMA neemt Rolling Robotics over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
VMA neemt Rolling Robotics over

VMA, een onderdeel van de industriële groep CFE, versterkt zijn divisie Industrial Automation (IA) met de overname van de Poolse firma Rolling Robotics. Rolling Robotics telt ongeveer 50 robotspecialisten. De voormalige eigenaar,Tomasz Rolling, blijft aan boord en zal de business Automotive binnen VMA gaan leiden.
 

Met de overname van Rolling Robotics versterkt VMA zijn engineeringcapaciteit op het vlak van robotisering. Rolling Robotics heeft als specialiteit simulatie en off-line programmatie van robots. Deze specialiteit laat toe om de robotprogramma’s te ontwerpen alvorens de robotcel opgebouwd wordt.


Na de creatie van een virtueel 3D model wordt de robot- en PLC-software via VMA-simulatiesoftware virtueel getest, met als resultaat een functioneel geteste productielijn inclusief robotbewegingen in een virtuele omgeving. Hierdoor verloopt de opstart on-site vlotter en veiliger.


VMA bestaat uit 950 medewerkers die samen een omzet van meer dan 200 miljoen € realiseren. Naast de Industrial Automation activiteit staat de divisie Building Technologies.


Zij ontwerpt, installeert en onderhoudt alle technieken in gebouwen en implementeert software voor gebouwenbeheer om het comfort voor de gebruikers te verhogen. Deze divisie houdt zich ook bezig met de monitoring en de analyse van alle data zoals energieverbruik.
Als actieve dienstenleverancier staat VMA via haar Industrial Automation-teams al jaren in voor de uitwerking van geïntegreerde projecten, op elektrotechnisch, mechanisch en automatiseringsvlak en dit binnen een procesomgeving en de maakindustrie.


Tot het takenpakket behoren de mechanische en elektrische engineering, de levering en installatie van procesinstallaties, robotisatie en material handling, bordenbouw en bekabelingswerken, enz. Meer specifiek heeft VMA expertise opgebouwd op het vlak van transportinstallaties en laslijnen voor de Automotive industrie in België en in het buitenland voor ‘premium brand’ wagens.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels