Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vluchtelingen aan de slag in de bouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vluchtelingen aan de slag in de bouw

Op de eerste dag na het bouwverlof zijn elf vluchtelingen begonnen aan een professionele stage in de bouwsector. Het project is een samenwerking tussen Vivaldis, de sociale onderneming Rising You en de VDAB. De cursisten werden grondig voorbereid om op een veilige manier in de hoogte te werken. Aan de stageperiode van tien dagen ging een opleiding van achttien weken vooraf. Klimmen, lessen Nederlands, specifieke bouwvaardigheden aanleren en een VCA-veiligheidsattest behalen maakten deel uit van de opleiding.

Tijdens de opleiding maakten de cursisten al kennis met het soort bedrijf waarbij ze daarna aan de slag kunnen. De cursisten specialiseerden zich in vier beroepen: metser, betonbekister, stukadoor of dakdekker. Na de stage regelt Vivaldis een interimcontract van zes maanden voor de cursisten die nadien kans maken op vast werk. De stage- en arbeidsplaatsen voor de vluchtelingen zijn verdeeld over acht verschillende bouwbedrijven. Op langere termijn wil Vivaldis bekijken of het Rising You-project uitgebreid kan worden naar andere sectoren.

Nieuwe kans

Youssef Lagtayi is één van de stagiairs die deze week begon als betonbekister bij de firma Renotec in Geel. Dit betekent een nieuwe kans voor de jonge man. “In het opvangcentrum van Steenokkerzeel heb ik voor het eerst kennis gemaakt met klimmen. Mijn begeleidster zag dat de sport mij veel deugd deed en heeft me gepusht om daarmee voort te gaan. Zo kwam ik bij de klimclub van Rising You terecht en vervolgens bij de opleiding om bekister te worden. Ik heb er lange tijd naar uitgekeken om vandaag te kunnen starten bij Renotec”, zegt Youssef.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe compensatiepremie van 3.000 €

Nieuwe compensatiepremie van 3.000 €

De Vlaamse regering heeft beslist dat er een compensatiepremie komt voor handelszaken die niet moesten sluiten van de overheid, maar toch hun omzet grondig zien teruglopen. De premie bedraag 3.000 € en wordt eenmalig uitbetaald aan de[…]

Kleinere aannemers proberen aan het werk te blijven

Kleinere aannemers proberen aan het werk te blijven

Sociale verkiezingen opgeschort tot najaar

Sociale verkiezingen opgeschort tot najaar

PMV steunt bedrijven tegen impact van coronacrisis

PMV steunt bedrijven tegen impact van coronacrisis

Meer artikels