Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlotter verdichten

Vlotter verdichten

De LG 504 (foto) is de nieuwste omkeerbare, vooruitlopende trilplaat van Atlas Copco. Deze machine levert een indrukwekkende trekkracht, in het bijzonder op natte ondergrond, dankzij een hogere frequentie, grotere centrifugaalkracht en amplitude. De nieuwe modellen zijn tevens ergonomischer en hun onderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud.

De LG 504 kan korrelige bodems in de diepte verdichten. Net als alle omkeerbare, vooruitlopende trilplaten dient deze machine zich aan als een aanvulling op of een alternatief voor de bodemverdichtingswalsen in krappe ruimten.

Het concept van de LG 504 is dat van de omkeerbare LG-platen: moderner, betere prestaties en een kleinere impact op de operator.

De hoge snelheid en evenwichtige bouw dragen bij tot een gemakkelijke manipulatie van de machine, zelfs op oneffen ondergrond. De handgreep met trillingsdemping houdt de hand/arm-trillingen op een laag niveau. Dat alles, gecombineerd met een betere algemene ergonomie, laat de gebruiker toe gedurende langere periodes effi­ciënter te werken. De onderplaten van Hardox 400-staal maken de machines minder zwaar en beter bestand tegen slijtage. Hun intelligente, zelfreinigende ontwerp zorgt ervoor dat geen stenen vast komen te zitten tussen de plaat en het frame.

De vlottere toegang tot het reservoir en het bandspansysteem vergemakkelijken het onderhoud. De opening vooraan laat eveneens toe de olie van de excentrische behuizing te vervangen. De hydraulische pomp staat rechtstreeks in verbinding met de motor, wat het risico op inslagen aanzienlijk verkleint.

Bovendien geeft een (optionele) verdichtingsmeter aan wanneer een afdoend verdichtingsniveau bereikt is. Deze optie biedt het voordeel dat ze het risico beperkt op oververdichting die kan leiden tot onbevredigende eindresultaten en onnodige slijtage van de machine.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen