Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vliegtuigreplica's

Met de replica van de Britse tank is Johan Vanbeselaere niet aan zijn proefstuk. Eerder maakte hij met collega's en leerlingen van het VTI, waar hij les geeft, een kopie van een vliegtuig van de Franse piloot Georges Guynemer die in 1917 in Poelkapelle neerstortte. Deze niet-vliegende replica werd gebouwd rond een werkende vliegtuigmotor die jarenlang door het VTI van Ieper werd gebruikt als lesinstrument.

Het succes van deze vliegtuig-replica, waar van 2006 tot 2009 aan gewerkt werd, opende ook heel wat deuren voor de tank-replica. Vanbeselaere heeft overigens al een volgend replica-project in gedachten. 'Onlangs heeft iemand de vleugels teruggevonden van een vliegfiets. In de jaren '70 van vorige eeuw werd een internationale wedstrijd uitgeschreven. Om kans te maken op een mooi bedrag moest je een fietsaangedreven vliegtuig maken dat minstens 1 mijl ver kon vliegen en in een 8-vorm kon vliegen. Een inwoner van Poelkapelle slaagde erin met zijn vliegfiets 1 mijl te vliegen, maar de 8-vorm lukte niet. Die vliegfiets nabouwen wordt misschien een volgend project', besluit Vanbeselaere.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten