Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlieghe legt de boeken neer

Het management van raam- en deurfabrikant Vlieghe heeft op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd dat het de boeken neerlegt. Een combinatie van o.m. zware buitenlandse concurrentie, hoge loonlasten, prijserosie en een sterke afname van orders door het ongunstige economische klimaat worden genoemd als de belangrijkste oorzaken van het faillissement. Het bedrijf telt 93 arbeiders en 30 bedienden. De aandeelhouders en het management willen samen met de curator naar een doorstart zoeken voor het bedrijf.

Moeskroen

Vlieghe produceert en verkoopt sinds 1962 op maat gemaakte ramen en deuren in hout, aluminium en pvc. Recent verhuisde het bedrijf zijn exploitatie nog van Kortrijk naar een modernere faciliteit met een deels vernieuwd productieapparaat in Moeskroen, om zo beter het hoofd te kunnen bieden aan de steeds veeleisendere markt.

Dalende koopkracht

'Het aanhoudende zwakke economische klimaat, de zware concurrentie ' ook uit het buitenland met goedkopere producten ' en de hoge loonlasten in België hebben er voor gezorgd dat we het moeilijk kregen. Dit, gecombineerd met strengere betalingstermijnen en het verlies aan koopkracht bij leveranciers door de volumevermindering wegens een drastische terugval in orders (-50%) sinds het laatste kwartaal van 2015 hebben ertoe geleid dat we met spijt in het hart moeten aankondigen dat er geen andere uitweg meer is dan de boeken neer te leggen', zegt Dirk Demeulemeester van Vlieghe.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de[…]

20/04/2021 | Deinze
Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco