Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlieghe legt de boeken neer

Het management van raam- en deurfabrikant Vlieghe heeft op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd dat het de boeken neerlegt. Een combinatie van o.m. zware buitenlandse concurrentie, hoge loonlasten, prijserosie en een sterke afname van orders door het ongunstige economische klimaat worden genoemd als de belangrijkste oorzaken van het faillissement. Het bedrijf telt 93 arbeiders en 30 bedienden. De aandeelhouders en het management willen samen met de curator naar een doorstart zoeken voor het bedrijf.

Moeskroen

Vlieghe produceert en verkoopt sinds 1962 op maat gemaakte ramen en deuren in hout, aluminium en pvc. Recent verhuisde het bedrijf zijn exploitatie nog van Kortrijk naar een modernere faciliteit met een deels vernieuwd productieapparaat in Moeskroen, om zo beter het hoofd te kunnen bieden aan de steeds veeleisendere markt.

Dalende koopkracht

'Het aanhoudende zwakke economische klimaat, de zware concurrentie ' ook uit het buitenland met goedkopere producten ' en de hoge loonlasten in België hebben er voor gezorgd dat we het moeilijk kregen. Dit, gecombineerd met strengere betalingstermijnen en het verlies aan koopkracht bij leveranciers door de volumevermindering wegens een drastische terugval in orders (-50%) sinds het laatste kwartaal van 2015 hebben ertoe geleid dat we met spijt in het hart moeten aankondigen dat er geen andere uitweg meer is dan de boeken neer te leggen', zegt Dirk Demeulemeester van Vlieghe.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst