Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlabo zoekt architecten en aannemers voor project in Peer

Gerelateerde onderwerpen :

Vlabo zoekt architecten en aannemers voor project in Peer

De stad Peer en het AGB Peer willen een site aan de Baan naar Bree ontwikkelen tot een vernieuwend, duurzaam en betaalbaar woningbouwproject voor een gemengde bevolkingsgroep.

De projectzone ligt in het binnengebied gevormd door de Baan naar Bree, Ondermeel en Monsstraat, op enkele honderden meters van het centrum van Peer. Het bpa ?Mons' is er van toepassing. Het meest westelijke gedeelte van het bestemmingsplan, waarbinnen de Vlabo-projectzone zich bevindt, is bestemd voor ?wonen in het groen?. Een inrichtingsplan verdeelt de zone ?wonen in het groen? in een zone voor drie urban villa?s die voldoen aan de ben-norm. Het te bebouwen terrein heeft een oppervlakte van 42,6 a. De uiterlijke inzenddatum voor dit project is 24 januari 2017.

Westrozebeke

In samenwerking met enkele privé-grondeigenaars organiseert Vlabo een wedstrijd voor het ontwerpen en bouwen van een kleinschalig nieuwbouwproject van koopwoningen en/of appartementen in Westrozebeke-Staden.

Deze projectzone bestaat uit verschillende percelen in de Dorpsstraat in Staden-Westrozebeke. Op de site staan twee woningen en een magazijn waarvan één woning nog in goede staat. De ontwerpers hebben de keuze om deze bebouwing mee op te nemen in het ontwerp of te slopen. Achteraan worden de percelen afgezoomd door een niet-bebouwbare bufferzone naast een achterliggende ambachtzone.

Deze site vraagt een rustige, kwaliteitsvolle invulling in harmonie met de omgeving bestemd voor medioren en senioren. De totale oppervlakte van de projectzone bedraagt 4.003 m2. Bij het ontwerpen wordt aandacht gevraagd voor het aspect deelwonen. In een groepswoningbouwproject waarin deelwonen verweven zit, leeft elk gezin zelfstandig in een eigen woning, maar kan het gebruik maken van gemeenschappelijke voorzieningen. Deelwonen streeft naar individuele woonkwaliteit in combinatie met de voordelen van een gedeelde buurt.

Gedeelde ruimte (binnen en buiten), infrastructuur, voorzieningen en technieken vermijden onnodige kosten voor individuele constructies zoals een fietsen-, vuilnis- en tuinberging, een technisch lokaal, een tuin, parkeerplaatsen enz. Deelwonen zorgt voor duurzaam gebruik van gronden, gebouwen en materialen en drukt de bouw- en energiekosten. De inzenddatum van dit project is 7 februari 2017.

Wedstrijdformule

Voor alle wedstrijden werkt Vlabo op dezelfde manier. Teams van aannemer en architect dienen een ontwerp met prijsberekening in voor een nieuwbouwproject van koopwoningen/appartementen conform het wedstrijddossier. Een jury van deskundigen beoordeelt de inzendingen en selecteert één project voor realisatie. De geselecteerde aannemer van de koopwoningen/appartementen verkrijgt een recht van opstal en bouwt en verkoopt de woningen/appartementen. De grondeigenaar verkoopt de bijhorende grond aan de klanten van de aannemer waardoor het recht van opstal van rechtswege eindigt. De wedstrijddossiers kan u downloaden mits het eenmalig aanvragen van een login.

Voor meer informatie kan u terecht op www.vlaanderenbouwt.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix bouwt twee bruggen en een tunnel in Dubai

Besix bouwt twee bruggen en een tunnel in Dubai

De Besix Group gaat twee viaducten, een eenbaanshelling en een tunnel met twee rijstroken bouwen in het Shindagha-district bij Port Rashid in het oude stadsdeel van Dubai. De werken omvatten brugwerkzaamheden, bestrating, signalisatie en[…]

Antwerpen start aanleg fietshelling Parkbrug

Antwerpen start aanleg fietshelling Parkbrug

Matexi versnelt groei in Polen

Matexi versnelt groei in Polen

Nieuwe controletorens voor Belgische luchthavens

Nieuwe controletorens voor Belgische luchthavens

Meer artikels