Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlabo zoekt architect en aannemer voor Poperinge

Gerelateerde onderwerpen :

Vlabo zoekt architect en aannemer voor Poperinge

Vlaanderen Bouwt (Vlabo) lanceerde onlangs een nieuwe wedstrijd voor een woningbouwproject op een voormalige schoolsite in het gehucht 't Vogeltje in Poperinge. Samen met de grondeigenaars, de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de stad Poperinge, streeft Vlabo voor deze site naar betaalbare woningen met een goede verhouding van prijs en kwaliteit.

De projectzone ligt aan de Loviestraat 18. Het is een deel van de voormalige school, met een klooster en een kapel. De klooster- en schoolgebouwen zullen kortelings gesloopt worden. De neogotische kapel wordt behouden en zal door de stad herbestemd worden tot een ontmoetingscentrum. De totale oppervlakte van de projectzone bedraagt 3.054 m² (lot 1A van 3.041 m² en lot 4 van 13 m²).

Wedstrijd

Voor deze projectzone organiseert Vlabo een wedstrijd volgens zijn intussen welbekende formule. Teams van aannemers en architecten maken een ontwerp met prijsberekening. Een jury van deskundigen beoordeelt de inzendingen en selecteert één project voor realisatie. Het geselecteerde project wordt verfijnd volgens de eventuele opmerkingen van de jury. De geselecteerde aannemer krijgt een recht van opstal en bouwt en verkoopt de woongelegenheden. De grondeigenaar verkoopt daarop de bijhorende grond aan de klanten van de aannemer waardoor het recht van opstal van rechtswege eindigt.

Respect

Vlabo wil op deze unieke plek een hedendaags en kwalitatief groepswoningbouwproject met koopwoningen realiseren met heel veel respect voor de historiek van de site, de kapel en de landelijke omgeving.

Kandidaten hebben tot dinsdag 16 juni om hun dossier in te dienen. Alle inlichtingen vind je op www.vlaanderenbouwt.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

POM West-Vlaanderen bouwt wetenschapshub in Kortrijk

POM West-Vlaanderen bouwt wetenschapshub in Kortrijk

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen wil aan de Doorniksesteenweg in Kortrijk een wetenschapshub bouwen. Ze schrijft daarvoor samen met het Team Vlaamse Bouwmeester een ontwerpopdracht uit. Kandidaten kunnen zich aanmelden[…]

07/07/2022 | ProjectenOntwerp
Dentergem herbestemt brouwerij tot woon- en kmo-zone

Dentergem herbestemt brouwerij tot woon- en kmo-zone

Masterplan Droogdokkensite Antwerpen goedgekeurd

Masterplan Droogdokkensite Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerpen noordelijke Ringparken Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerpen noordelijke Ringparken Antwerpen goedgekeurd

Meer artikels