Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlabo zoekt aannemers en architecten voor drie projecten

Gerelateerde onderwerpen :

Vlabo zoekt aannemers en architecten voor drie projecten

Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van woningbouwprojecten, heeft drie nieuwe wedstrijden voor koopwoningen in Ieper, Lommel en Tienen.

Voor elk van deze projecten moeten ploegen met een aannemer en een architect wedstrijd een ontwerp en prijsberekening indienen voor de op de projectzone voorziene woonentiteiten. Een jury van deskundigen beoordeelt de inzendingen en selecteert één project voor realisatie. De geselecteerde aannemer krijgt het recht van opstal en bouwt en verkoopt de woningen. De grondeigenaar, doorgaans een openbaar bestuur, verkoopt de bijhorende percelen dan aan de klanten van de aannemer waardoor het recht van opstal van rechtswege eindigt.

Lommel

De Vlabo-projectzone in Lommel ligt aan de Jan Van Heelustraat, tussen de Kempensestraat en de Ringlaan. Deze nieuwe straat ontsluit een nieuwe woonwijk die gefaseerd en gedifferentieerd ontwikkeld zal worden. Aan de kop van de wijk zijn reeds appartementen van de shm Kempisch Tehuis in opbouw.

In de Vlabowedstrijd wordt een ontwerp met prijsberekening voor koopwoningen gevraagd voor de hoekzones 2, 3A en 3B. Hier kunnen minstens 16 tot hoogstens 28 geschakelde en gestapelde koopwooneenheden komen in collectief groen, die bestemd zijn voor een gezonde mix van bewoners. De totale grondoppervlakte bedraagt 6.214 m2 en de totale grondvergoeding bedraagt 800.000 €.

Voor de resterende gronden tussen deze hoekzones wordt in deze wedstrijd een masterplan met volumestudie gevraagd dat de voorliggende perceelsindeling opheft en een nieuw bouwprogramma toelaat. Deze gronden worden in een tweede fase/wedstrijd ontwikkeld.

Binnen het wedstrijdgegeven zal extra aandacht gaan naar de verkoopprijs van de woningen, zodat jonge gezinnen en éénoudergezinnen de kans krijgen om een eigen woning te verwerven. Het integreren van zorgwoningen en/of kleinere entiteiten voor medioren/senioren en deelwonen wordt aangemoedigd. De uiterste inzenddatum voor dit project is 21 augustus.

Tienen–Kumtich

De projectzone in Kumtich (Tienen) ligt in de Daalstraat, een rustige en groene woonstraat, en grenst aan de hoger gelegen spoorlijn en toekomstige fietssnelweg Leuven-Tienen. Op een deel van de projectzone bevinden zich voormalige stallingen die verbouwd zijn tot stockage- en parkeeroppervlakten (verhuurd of in gebruik) die gesloopt moeten worden.

De projectzone heeft een oppervlakte van 4.670 m2. De grondvergoeding bedraagt 335.650 € en is te verdelen over de vrij te bepalen (half)open woningen binnen de voorschriften van een bpa. De drie grondeigenaren werken samen met Vlabo om een woningbouwproject van kwalitatieve en betaalbare koopwoningen te realiseren. Zij ambiëren een vernieuwend en duurzaam woningbouwproject. De uiterste inzenddatum is 28 augustus.

Ieper

De projectzone in Ieper is de voormalige jongensschool (Zuidschote-Dorp 15) met een deel van de voorliggende speelplaats. Het schoolgebouw dateert van 1923 en is opgetrokken in de typische wederopbouwstijl. Het pand maakt deel uit van een eenheidsontwerp met ’t Zonneoogje, de naastliggende voormalige onderwijzerswoning die opgenomen is in de Inventaris Bouwkundig Erfgoed. Het schoolgebouw moet verbouwd worden tot een woonproject van één of meer kwalitatieve en betaalbare koopwoningen. De grondvergoeding bedraagt 67.459,50 € en is vrij te verdelen de woonentiteiten.

Dit Vlaboproject is een uitdaging om oud en nieuw te verenigen, in het gebouw en in de dorpskern (tussen de kerk en de nieuwe verkaveling Relemeersstraat) en zo bij te dragen tot een krachtige en betekenisvolle dorpskern. De uiterste inzenddatum is 11 september.

Geïnteresseerde aannemers en architecten kunnen de wedstrijddossiers downloaden op www.vlaanderenbouwt.be mits het aanvragen van een login op info@vlaanderenbouwt.be of via 016/44 19 40.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WDP bouwt distributiecentrum in Gent

WDP bouwt distributiecentrum in Gent

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent wordt uitgebreid met een megadistributiecentrum van 150.000 m². WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning. Die wordt verwacht in het voorjaar van 2021, waarna de[…]

01/12/2020 | Gentse kanaalzoneGent
Revive zoekt met Nederlandse partner naar nieuwe projecten

Revive zoekt met Nederlandse partner naar nieuwe projecten

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Meer artikels