Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlabo lanceert twee wedstrijden

Gerelateerde onderwerpen :

Vlabo lanceert twee wedstrijden

Vlaanderen Bouwt (Vlabo) lanceert twee nieuwe wedstrijden: één in Heist-op-den-Berg en een tweede in Wetteren. Voor elk van die projecten zoekt Vlabo een ploeg die een aannemer en een architect omvat.

De gemeente Heist-op-den-Berg en Vlabo werken samen om in deelgemeente Booischot een nieuw woningbouwproject te realiseren. Waar nu nog de oude pastorie staat, zullen binnenkort enkele woningen en/of appartementen gebouwd worden. In Wetteren zal een oude woning met magazijn, die eigendom is van het plaatselijke autonome gemeentebedrijf, plaatsmaken voor een meergezinswoning met (onder)doorgang naar het achterliggende recreatiepark.

Booischot

De projectzone in Heist-op-den-Berg ligt volgens het gewestplan deels (eerste 50 m vanaf de rooilijn) in woongebied en deels in parkgebied. De pastorie is opgenomen in de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed, maar verkeert in slechte bouwfysische toestand.

Voor het deel woongebied van de projectzone wordt een nieuwbouwproject van koopwoningen en/of -appartementen uitgewerkt. Daarnaast wordt ook een ruimte voor een hoogspanningscabine, een verbindingsweg naar de achterliggende chirolokalen en een vluchtweg voor de naastliggende parochiezaal voorzien.

Voor het deel parkgebied wordt een inrichtingsplan voorgesteld dat in een latere fase door de gemeente gerealiseerd zal worden. De uiterste inzenddatum is 15 januari 2016.

Wetteren

De projectzone in Wetteren ligt aan de Warandelaan 50, tegenover de spoorweg van Gent naar Brussel, en grenst aan de achterzijde aan het sport- en recreatiecentrum De Warande. Het terrein heeft een totale oppervlakte van 291,14 m² en een straatlengte van 14,85 m.

De huidige bebouwing op het terrein moet afgebroken worden om plaats te maken voor een nieuwe meergezinswoning (koopappartementen) met een onderdoorgang naar de achterliggende buurt- en personeelsparking van het sport- en recreatiedomein.

De uiterste inzenddatum is 15 december.

Procedure

De ploegen van telkens een aannemer en een architect moeten voor deze wedstrijden een ontwerp met prijsberekening indienen. Een jury van deskundigen beoordeelt de inzendingen en selecteert één project voor realisatie. Het geselecteerde project moet verfijnd worden volgens de eventuele opmerkingen van de jury. De geselecteerde aannemer van de koopwoningen/appartementen krijgt een recht van opstal voor de terreinen en bouwt en verkoopt de woningen/appartementen. De grondeigenaar verkoopt de bijhorende grond aan de klanten van de aannemer waardoor het recht van opstal eindigt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Studenten van Vives kunnen straks niet alleen les volgen aan de hogeschool in Brugge, maar er ook verblijven. Samen met projectontwikkelaar ION bouwt Vives een complex met 19 leslokalen en 138 studentenkamers dat naadloos aansluit op de[…]

12/05/2021 | IONScholen
Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Ontwerper aangeduid voor overheidsproject in Jette

Ontwerper aangeduid voor overheidsproject in Jette

Olen zoekt projectbegeleider en ontwerper voor administratief centrum

Olen zoekt projectbegeleider en ontwerper voor administratief centrum

Meer artikels