Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlaanderen promoot kunst in de openbare ruimte

Het Agentschap voor Natuur en Bos opende zopas de tentoonstelling 'Verborgen kunstschatten tussen de rozen' in kasteel Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Dat gebeurt naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de internationale rozentuin Coloma. Tot maandag 6 juli kan je een unieke selectie van een dertigtal kunstwerken van de Vlaamse Gemeenschap bewonderen. 'Deze symbiose tussen cultuur, natuur en de openbare ruimte is hoogst bijzonder omwille van de tentoongestelde werken, maar ook door de unieke combinatie. Hier wordt kunst letterlijk in de bloemen gezet', aldus Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege.

De Vlaamse ministers Liesbeth Homans, Geert Bourgeois, Annemie Turtelboom en Hilde Crevits zullen het eventjes moeten stellen met enkele lege muren. Op deze kabinetten verdwenen de voorbije weken opvallende kunstwerken; ze verhuisden in alle stilte naar het kasteel Coloma voor deze tentoonstelling. Het zijn allemaal topwerken die niet zomaar voor het grote publiek toegankelijk zijn.

Blikvangers van de tentoonstelling zijn het beeldhouwwerk 'Ce qui est beau' van Johan Creten en het olieverfschilderij 'Dame in het zwart' van Geert Reusens. Daarnaast zijn ook werken te bewonderen van Panamarenko, Roger Raveel en Dirk Braeckman. Dit uitzonderlijke project is een initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, het Cultuurcentrum Coloma en het departement Cultuur, Sport, Jeugd en Media.

Vlaams minister van Vlaamse Rand en Toerisme Ben Weyts is opgetogen over de tentoonstelling. 'In Rozentuin ­Coloma bloeien verschillende Vlaamse meesters nu zij aan zij: fraaie werken van topkunstenaars naast prachtige rozen van onze beste floristen. Vlaanderen toont hier veelzijdig vakmanschap. Niet voor niets komen bezoekers uit de hele wereld hier een kijkje nemen', aldus Weyts.

'Verborgen kunstschatten tussen de rozen' heeft plaats in kasteel Coloma, Joseph Depauwstraat 25 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw, elke dag van 10 u. tot 17 u. Toegang: 10 ', kinderen tot 12 jaar gratis. Online tickets: www.colomaspl.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of andere leidinggevende uit de brede bouwsector. Deze week mag David Roulin van ArtBuild Architects antwoorden op onze vijf vragen. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

14/01/2022 | Architecten
Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

DEME koopt Noors offshore installatieschip

DEME koopt Noors offshore installatieschip