Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlaanderen pompt 1 miljoen in Brugs Concertgebouw

Vlaanderen pompt 1 miljoen in Brugs Concertgebouw

© foto: kabinet Sven Gatz

De Vlaamse regering maakte bij de recente begrotingscontrole 1 miljoen € eenmalige middelen vrij voor het infrastructuurbeheer van het Concertgebouw Brugge. De Vlaamse Gemeenschap investeerde tijdens de lopende regeerperiode reeds fors in de infrastructuur en de werking van de enige kunstinstelling uit West-Vlaanderen.

Met deze nieuwe subsidie wil het Concertgebouw Brugge heel wat werken uitvoeren: de verlichting vervangen door energiezuiniger led-verlichting; het wifi-netwerk uitbreiden en upgraden; delen van het sanitair renoveren; schilderwerken uitvoeren en andere installaties onderhouden of vervangen in zalen, kantoren, loges, enz.

In 2015 investeerden Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) en het stadsbestuur van Brugge al elk 943.000 € in de renovatie en vernieuwing van de infrastructuur van het Concertgebouw. De erkenning als kunstinstelling zorgde ervoor dat de werkingssubsidie voor het Concertgebouw steeg van 2,75 miljoen € op jaarbasis in 2016 toenam tot 3,2 miljoen € in 2017. Daar bovenop stegen ook de middelen voor het onderhoud van het gebouw van 423.000 naar 621.000 € per jaar.

“Met de extra één miljoen € die we dankzij de recente begrotingscontrole konden vrijmaken en de vele investeringen die we de voorbije jaren al goedkeurden voor het Concertgebouw, maken we de belofte waar om grotere inspanningen te leveren voor onze kunstinstellingen. Daarmee geven we het Concertgebouw Brugge ook betere mogelijkheden om in te zetten op creatie, creativiteit en interactie met jong talent”, stelt Sven Gatz.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

De werken aan het parkeergebouw aan de Keerdoksite in Mechelen, vlakbij de N16, zijn zopas gestart. Het nieuwe parkeergebouw zal een belangrijke landmark vormen op één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Naast de[…]

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Meer artikels