Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlaanderen plaatst extra laadpalen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vlaanderen plaatst extra laadpalen

Sinds kort heeft het departement Mobiliteit en Openbare Werken het project Clean Power for Transport (CPT) overgenomen van het departement Omgeving. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil deze legislatuur 30.000 bijkomende elektrische laadpalen voorzien.
.

 

“We mogen heel wat ambitieuzer zijn als het aankomt op de verdere uitrol van publieke laadpalen voor personenwagens. We moeten mikken op ongeveer 6.000 laadpalen per jaar in de komende vijf jaar. In totaal spreken we over 30.000 extra laadpalen deze legislatuur. Dat zijn ambitieuze cijfers, maar mijn kabinet zal overleggen met de voornaamste betrokkenen om te voorzien in deze uitrol. Extra laadpalen kunnen de Vlaming aanzetten om te kiezen voor een elektrische auto”, zegt Lydia Peeters.

Snelwegparkings

Op korte termijn moeten ook de snelwegparkings langs Vlaamse autosnelwegen voorzien worden van snellaadinfrastructuur zodat (inter)nationaal personenverkeer op zero-emissie wijze door Vlaanderen kan rijden.
 
“In de nabije toekomst moeten we ervoor zorgen dat er langs onze autosnelwegen snel opgeladen kan worden. Zo kunnen we zorgen voor een verdere stimulans om het Vlaamse wagenpark te vergroenen. Mijn administratie krijgt alvast de opdracht om hier snel werk van te maken“, aldus de minister.

De Lijn

Bij de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn wordt gewerkt aan de vergroening van het bussenpark. Hiervoor moet ook aangepaste laadinfrastructuur voorzien worden en dit gaat gepaard met grote investeringen. De laadinfrastructuur van De Lijn zou ook kansen kunnen bieden voor andere busvervoerders om over te schakelen op groene voertuigen.
 
“De investeringen in laadinfrastructuur voor De Lijn zijn groot, dus waarom deze infrastructuur niet ter beschikking stellen van anderen? Het lijk mij nuttig dat andere grote voertuigen de mogelijkheid krijgen om op te laden bij de laadinfrastructuur van De Lijn. Op die manier moedigen we andere busvervoerders aan om de omschakeling te maken naar elektrisch rijden. Hetzelfde geldt voor transporteurs in lichte vracht en/of korte afstand”, besluit Lydia Peeters.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector wil historische achterstand waterinfrastructuur helpen wegwerken

Bouwsector wil historische achterstand waterinfrastructuur helpen wegwerken

De Vlaamse regering wil zoals eerder aangekondigd werk maken van ‘Wat-als scenario’s’ bij extreme wateroverlast. Ook is het op korte termijn wegwerken van de historische achterstand in waterbeheersingsprojecten, een belangrijk[…]

16/09/2021 | VCBwaterbouw
Vlaanderen investeert 120 miljoen € in nieuwe onderzoeksinfrastructuur

Vlaanderen investeert 120 miljoen € in nieuwe onderzoeksinfrastructuur

Economie herstelt maar overheidsfinanciën volgen niet

Economie herstelt maar overheidsfinanciën volgen niet

Vlaams parlement wil betere binnenlucht door ventilatie

Vlaams parlement wil betere binnenlucht door ventilatie

Meer artikels