Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlaanderen Bouwt zoekt aannemers en architecten

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vlaanderen Bouwt zoekt aannemers en architecten

In Linde, een deelgemeente van Peer, in Noordlimburg willen de gemeente en de kerkfabriek twee zones ontwikkelen. (foto: Vlabo)

Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo) organiseert twee wedstrijden voor architecten en aannemers voor projecten in Melsele (Beveren) en Linde (Peer).

In samenwerking met de gemeente Beveren organiseert Vlabo een wedstrijd om voor een gemengde bevolkingsgroep met bescheiden- en middeninkomens een urban villa met een twintigtal kwalitatieve en betaalbare koopappartementen te realiseren. De te bebouwen site ligt op de hoek van de Vogelkerslaan en de Ponjaardwegel in Melsele (Oost-Vlaanderen). Het centrum van Beveren ligt op zowat 3 km afstand. De steden Sint-Niklaas en Antwerpen liggen op respectievelijk 18 en 14 km.

De gemeente Beveren ambieert een vernieuwend en duurzaam woningbouwproject. Het gebouw moet voor zowel de wijk als het omliggende landschapspark een architecturaal baken vormen. Teams van aannemer en architect moeten samen een ontwerp met prijsberekening maken voor de projectzone in conform het wedstrijddossier. De inzendingen worden ten laatste op dinsdag 8 mei ingeleverd.

Peer

In Linde, een deelgemeente van Peer, in Noordlimburg willen de gemeente en de kerkfabriek twee zones ontwikkelen. De eerste zone ligt in Lindedorp, op de hoek van Lindedorp met de Grotstraat, tegenover de kerk en het ontmoetingscentrum. De stad Peer en de kerkfabriek willen hier een project van vijf kwalitatieve en betaalbare grondgebonden BEN- en passief-woningen realiseren. Het bouwprogramma werd uitgewerkt door Studiebureau Blauwdruk.

Een tweede zone ligt aan het Driekoningenplein en is eigendom van de stad Peer. De projectdefinitie van Blauwdruk omvat een handelspand met vijf appartementen en bijhorende parkeerplaatsen. Samen met de vijf grondgebonden woningen moet dit gebouw de nieuwe buitenruimten (Driekoningenplein en Pastorijtuin) begrenzen. Stad Peer streeft naar een kleinschalig en duurzaam voorbeeldproject dat de dorpskern van Linde versterkt. De vijf appartementen moeten te koop aangeboden worden aan een sociale huisvestingsmaatschappij.

De beide wedstrijddossiers voor Peer-Linde lopen parallel. Teams van aannemer en architect kunnen een inzending (ontwerp met prijsberekening) maken voor één of beide projectzones.

De inzendingen voor dit tweede project worden ten laatste op dinsdag 26 april ingediend. Alle wedstrijddocumentatie kan je downloaden van de site www.vlaanderenbouwt.be. Meer informatie krijg je via info@vlaanderenbouwt.be.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

De werken aan het parkeergebouw aan de Keerdoksite in Mechelen, vlakbij de N16, zijn zopas gestart. Het nieuwe parkeergebouw zal een belangrijke landmark vormen op één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Naast de[…]

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Meer artikels