Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlaamse steun voor Corda Campus 2.0

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vlaamse steun voor Corda Campus 2.0

© VenhoevenCS architecture+urbanism / Geosted

Vlaanderen investeert tussen nu en 2026 jaarlijks 2,4 miljoen euro in de realisatie van de eerste fase van het masterplan Corda Campus 2.0. Daarmee zet de site van de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) in Hasselt de regio op innovatief en duurzaam vlak sterker op de kaart kan ze talent naar Limburg halen. De eerste fase van de ontwikkeling is de Corda Arena.

Zes jaar na de start is de Corda Campus, ontstaan op de resten van de vroegere Philips-fabriek, uitgegroeid tot een belangrijke technologie- en innovatiecampus. Niet alleen in België, maar ook ver daarbuiten. Zo'n 250 bedrijven zijn vandaag goed voor ruim 5.000 jobs. Het gaat daarbij niet alleen om kleine start-ups en al wat grotere scale-ups, maar ook om bedrijven die toonaangevend zijn in hun sector, zoals Cegeka.
 
De Corda Campus wordt de komende jaren gevoelig uitgebreid. Het masterplan Corda 2.0 voorziet in een investering in onder meer moderne kantoren, een datacenter, een internationale school en business flats voor bedrijven op de site. De voorbije maanden werd gewerkt aan een masterplan 2.0 dat de komende vijf tot tien jaar nog eens 9 hectare extra wil ontwikkelen, bovenop de al bestaande 14 hectare. 
 
De extra investering komt van Toerisme Vlaanderen en zal gebruikt worden om fase 1 van het masterplan te versnellen, de bouw van de Corda Arena tegen 2024. Deze nieuwe innovatieve infrastructuur zal state-of-the-art voorzieningen aanbieden om grote events, congressen en sportmanifestaties op een digitale en/of hybride belevingsmanier te ondersteunen en wereldwijd te streamen. Het Corda Arena project bevindt zich in de voorbereidingsfase. 
 
“De bouw van deze digitale arena past perfect in het kader van de relanceplannen in een context waar alle congres- en evenementenbestemmingen competitiever dan ooit te werk zullen gaan om de verloren slag in te halen van de coronaperiode. Het laat Vlaanderen toe om zich internationaal sterk te positioneren door op hoogkwalitatieve en digitaal innovatieve wijze alle wereldwijde doelgroepen te bereiken”, aldus Vlaams minister Zuhal Demir.  
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tegen 2027 enkel nog ledverlichting op autosnelwegen

Tegen 2027 enkel nog ledverlichting op autosnelwegen

Vandaag telt Vlaanderen ongeveer 30.000 verlichtingspalen langs de autosnelwegen. 40% daarvan zijn op dit moment al uitgerust met ledverlichting. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft het Agentschap Wegen en[…]

Tijdelijke invulling voor vrijgekomen ruimte Mechelse vesten

Tijdelijke invulling voor vrijgekomen ruimte Mechelse vesten

Vlaanderen verhoogt budget voor wegen- en fietspadenonderhoud

Vlaanderen verhoogt budget voor wegen- en fietspadenonderhoud

Nieuwe fietsbrug over Vijfstraten in Sint-Niklaas

Nieuwe fietsbrug over Vijfstraten in Sint-Niklaas

Meer artikels