Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlaamse scholen rijven 104 miljoen € subsidies binnen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vlaamse scholen rijven 104 miljoen € subsidies binnen

© ©SeanPavonePhoto - stock.adobe.com

AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, heeft van oktober tot en met december 2018 liefst 104 miljoen € subsidies toegewezen aan scholen in Vlaanderen en Brussel voor het vernieuwen van hun gebouwen. Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen, afhankelijk van het bouwprogramma en de kostprijs, bv. dringende werken, sanitair, volledig vernieuwen van het gebouw of een nieuwbouw.

In Antwerpen werden 74 scholenbouwprojecten voor samen bijna 26 miljoen € goedgekeurd om hun patrimonium te vernieuwen. De helft daarvan is voor extra capaciteit, extra stoeltjes in de klas. Concreet krijgt het Sint-Agnesinstituut in Hoboken ruim 2,7 miljoen €. Daarmee worden extra plaatsen in de klas gerealiseerd, er komen zes extra klaslokalen bij. In Antwerpen krijgt de stedelijke kleuterschool De Bijtjes ruim 1,8 miljoen € waarmee ook zij extra plaatsen in de klas kunnen realiseren.

In Edegem krijgen de Vrije Kleuterschool Familia en de Vrije Lagere School samen 1,5 miljoen € om een extra schoolgebouw te bouwen, ook hier gaat het om extra plaatsen in de klas. De gemeentelijke basisschool ’t Kompas en het Gemeentelijk Technisch Instituut in Duffel krijgen ruim 1 miljoen € voor verbouwingswerken en een nieuwbouw. Er zal onder andere gewerkt worden aan de stookplaats, nieuwe dakisolatie, een nieuw ventilatiesysteem en kleutertoiletten.

Brussel

In Brussel werden 14 scholenbouwprojecten voor samen bijna 9 miljoen € goedgekeurd. Concreet krijgt de Vrije Basisschool Angelusinstituut 2,75 miljoen € voor afbraakwerken en nieuwbouw. De Koningin Astridschool in Neder-Over-Heembeek en Laken krijgt 2 miljoen € voor een nieuwbouwproject van ongeveer 10.000 m² waar onder meer een kinderopvang voor 72 kinderen wordt gerealiseerd. Daarnaast komt er op de site ook een kleuterschool voor 168 leerlingen, een lagere school voor 288 leerlingen en een middelbare school voor 288 leerlingen. Deze middelen komen bovenop de middelen die in twee eerdere fases ook al werden toegekend aan de Koningin Astridschool. In totaal werd zo al bijna 8 miljoen € geïnvesteerd in de nieuwe school.

Limburg

In Limburg werden 28 scholenbouwprojecten voor samen bijna 21 miljoen € goedgekeurd. Concreet krijgt de Scholengemeenschap WICO in Pelt meer dan 5 miljoen € voor een nieuwbouw met bijkomende klassen, eetzalen en lokalen voor techniek en wetenschap. De vrije Basisscholen De Horizon en De Mozaïek in Beverlo krijgen samen ruim 4 miljoen € om een aangekocht gebouw te verbouwen zodat het voor de school gebruikt kan worden. Daarnaast wordt er ook een nieuwbouw gerealiseerd en zal het terrein omgevormd worden tot speelplaats. In Maasmechelen krijgt de Vrije Basisschool Sint Jan ruim 1 miljoen € voor een nieuwbouw met polyvalente ruimte, berging, sanitair en twee klaslokalen. Ook de bestaande gebouwen worden gerenoveerd.

Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werden 85 scholenbouwprojecten voor samen bijna 18 miljoen € goedgekeurd. Concreet krijgen het Sint-Franciscusinstituut en de Vrije Basisschool Sint-Franciscusinstituut 2,1 miljoen € voor het bouwen van een gloednieuwe basisschool met lager en kleuterafdeling. Ook de Vrije Basisschool voor buitengewoon onderwijs Cameleon/cocon in Oudenaarde krijgt bijna 2 miljoen subsidies. Die zullen gebruikt worden voor werken na aankoop van twee nieuwe gebouwen naast de huidige school. In Gent krijgt het internaat van het Sint-Barbaracollege 1,2 miljoen € subsidies voor de aankoop van een studentenhuis in de Savaanstraat.

Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant werden 32 scholenbouwprojecten voor samen ruim 14 miljoen € goedgekeurd. Concreet krijgt het Don Bosco Instituut in Halle 2,4 miljoen € voor een nieuwbouw. In Hever krijgt de Vrije Basisschool Kringeling 2,2 miljoen € voor de aankoop van een voormalig rusthuis. In Strombeek-Bever wordt 1,2 miljoen € geïnvesteerd in de Gemeentelijke Basisschool ’t Villegastje om extra plaatsen in de klas te realiseren. Het internaat van het Montfortinstituut in Rotselaar wordt gerenoveerd en krijgt daar ruim 1 miljoen € subsidies voor.

West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen werden 59 scholenbouwprojecten voor samen 17 miljoen € goedgekeurd. Concreet krijgt het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries (Brugge) ruim 3,5 miljoen € voor verbouwingswerken en een gloednieuw schoolgebouw. Ook de eerste uitrusting en omgevingswerken rond de school kunnen zo al aangepakt worden. Ook het Sint-Godelievecollege Middenschool in Eernegem krijgt samen met de Vrije Basisschool in Gistel bijna 1,5 miljoen € om de leskeuken te renoveren en een nieuwbouw te realiseren. In Heestert wordt een volledig nieuwe gemeentelijke basisschool gebouwd, daarvoor wordt in 1,5 miljoen € subsidies voorzien. Voorts worden ook de huidige schoolgebouwen van het Internaat Heilig-Hartcollege in Waregem gerenoveerd. Daarvoor wordt in bijna 1,5 miljoen € voorzien.

Bekijk de volledige lijst van de scholen hier.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Belgen bouwen de Tour Triangle in Parijs

Belgen bouwen de Tour Triangle in Parijs

Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft het bouwcontract voor de Tour Triangle in Parijs toegekend aan het Belgische bouwbedrijf Besix. De toren is ontworpen door het Zwitserse architectenkantoor Herzog & De Meuron, dat in 2001 de prestigieuze[…]

25/01/2022 | BesixFrankrijk
Consultatieronde voor bouw nieuwe kmo-units in Mol

Consultatieronde voor bouw nieuwe kmo-units in Mol

CGK Group investeert 5,5 miljoen € in uitbreiding bedrijfssite

CGK Group investeert 5,5 miljoen € in uitbreiding bedrijfssite

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Meer artikels