Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlaamse scholen krijgen 24 miljoen voor bouwprojecten

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vlaamse scholen krijgen 24 miljoen voor bouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft 24 miljoen € toegekend aan scholenbouwprojecten. Er gaat 15 miljoen naar grote werken, zoals een volledige nieuwbouw. De overige 8,8 miljoen gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken. 

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van Vlaanderen. “Deze regeerperiode trekken we maar liefst een half miljard euro uit voor scholenbouw”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We gaan de komende jaren bij de bouw van nieuwe schoolgebouwen vooral focussen op het secundaire onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar we blijven natuurlijk ook oog hebben voor de andere noden.”

West-Vlaanderen

15 scholen in West-Vlaanderen krijgen samen 1,7 miljoen €. Zeven scholen krijgen meer dan 100.000 €. Weyts investeerde onder meer 466.000 € in de vrije basisschool Sint-Benedictus in Poperinge voor renovatiewerken van een net aangekocht herenhuis. Meer dan 180.000 € gaat naar het Buitengewoon Onderwijs Heuvelzicht in Klerken voor de inrichting van een zolderruimte als verschillende leslokalen. 

Oost-Vlaanderen

24 Oost-Vlaamse scholen mogen samen 9,5 miljoen € verdelen. Elf scholen krijgen een impuls van meer dan 100.000 €. Zo is er onder meer 1,6 miljoen € voor het Instituut Stella Matutina en het Stella Matutina Internaat in Brakel. In Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie secundair onderwijs in Sint-Niklaas gaan ze met 1,8 miljoen € Vlaamse steun een hele gang vol ongebruikte klaslokalen verbouwen zodat de school extra capaciteit krijgt. De werken omvatten ook de plaatsing van een lift, de ombouw van een refter naar een turnzaal en bijkomend sanitair. De kunsthumaniora Sint-Lucas in Gent kan met 1,5 miljoen € drie verdiepingen renoveren en herinrichten. 

Antwerpen

25 Antwerpse scholen kunnen samen 7,7 miljoen € investeren. De kleuterschool Sint-Jozefcollege in Turnhout krijgt 2,5 miljoen € voor de plaatsing van een nieuwbouw en de uitvoering van verbouwings- en omgevingswerken. Bijna 1 miljoen € gaat naar het Sint-Jan Berchmansinstituut in Puurs-Sint-Amands voor de vervanging van ramen en daken en aanpassingswerken aan de elektriciteit, het vernieuwen van de speelplaatsen en het plaatsen van een noodtrap. 

Vlaams-Brabant

Zeven scholen in Vlaams-Brabant krijgen samen 2,5 miljoen €. Vier scholen kregen een impuls van meer dan 100.000 €. Zo is er onder meer 2 miljoen € voor de vrije basisschool Sint-Vincentius Hekelgem in Affligem voor een nieuwbouw en omgevingswerken. Meer dan 100.000 € gaat naar de vrije Basisschool De Lettertuin in Mazenzele voor de renovatie van het sanitair en de kleuterklassen. 

Limburg

In Limburg mogen zes scholen 1,3 miljoen € verdelen. Drie scholen krijgen meer dan 100.000 €. Basisschool Boekt in Zolder krijgt 419.000 € voor de realisatie van een nieuwbouw en omgevingswerken. Meer dan 400.000 € gaat nog naar vrije Basisschool Jan Rosier in Lanaken voor een nieuwbouw en de uitvoering van verbouwings- en omgevingswerken. 

Brussel

Vijf scholen in het Brusselse Gewest krijgen samen 1 miljoen €. De Vrije Basisschool De Schatkist in Haren krijgt 600.000 € voor de aankoop van een kantoorgebouw en een appartement. Ook de Vrije Basisschool De Groene School en het Sint-Guido-Instituut in Anderlecht krijgen samen bijna 200.000 € voor het verbouwen van een voormalig kerkgebouw tot schoolgebouw en het realiseren van een nieuwbouw. 
 
Een overzicht van alle projecten vind je hier
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

De site Verbeemen in Mechelen staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. Het gebied zal transformeren van een leegstaande industriële site, naar een kwalitatieve woonomgeving met buurtpark. De omgevingsvergunning voor de bouw van[…]

22/10/2021 | Mechelen
152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Meer artikels