Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlaamse hinderpremie ook nodig voor de bouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vlaamse hinderpremie ook nodig voor de bouw

De Vlaamse corona-hinderpremie voor bedrijven die hun activiteiten moeten stopzetten geldt voor alle ondernemingen met een fysieke locatie. Deze premie bedraagt 4.000 € voor de eerste drie weken, nadien krijgt men 160 euro € dag. De meeste bouwbedrijven die stilliggen hebben echter geen winkel en kunnen hier dus niet van genieten.

Bouwunie vraagt aan Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits om deze Vlaamse hinderpremie ook toe te kennen aan bouwbedrijven die vooral particuliere klanten hebben en onder de huidige maatregelen noodgedwongen niet voort kunnen werken.

Mits het respecteren van de veilige afstand kan in de bouw gewerkt worden, maar in bewoonde woningen zijn alleen hoogdringende interventies toegelaten zoals het herstellen van een boiler of het dichten van een lek in het dak. Andere werken mogen bij particulieren binnenshuis niet gebeuren. Dit is voor de ondernemers geen vrije keuze maar een verbod.

“Door de opgelegde maatregelen zijn heel wat bedrijven, zoals schilders en schrijnwerkers, die vooral voor particuliere klanten werken gedwongen om hun activiteiten stil te leggen”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

Werkgevers en zelfstandigen die geen fysieke winkel hebben maar zich verplicht zien hun bedrijf deels of volledig te sluiten of hun activiteiten te staken moeten volgens Bouwunie dus ook dezelfde financiële steun krijgen.

Aannemers die een klantenbestand hebben met vrijwel uitsluitend particulieren en bijgevolg vaak werken moeten verrichten in woningen terwijl die nog effectief bewoond worden (wat op dit moment dus enkel is toegelaten in geval van hoogdringendheid) moeten eveneens aanspraak kunnen maken op de hinderpremie van 4.000 €.

"Velen van deze ondernemingen liggen nu, door het verbod van de overheid, noodgedwongen volledig stil. Als dit nog enkele weken aanhoudt zullen velen in financiële problemen komen. Een tegemoetkoming voor deze bedrijven is niet alleen rechtvaardig, het is van levensbelang", besluit Jean-Pierre Waeytens.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Modulair bouwer Jan Snel is begonnen met de bouw van een nieuwe laboratorium- en kantoorruimte voor Ziphius Vaccines, een Belgisch biotechbedrijf dat vaccins ontwikkelt. In zes weken tijd wordt de nieuwe locatie opgeleverd in Merelbeke,[…]

10/04/2021 | kantorenCorona
Corona maakt vastgoed aan de kust duurder

Corona maakt vastgoed aan de kust duurder

Besix Group kijkt vol vertrouwen naar 2021

Besix Group kijkt vol vertrouwen naar 2021

DUCO steunt De Rozenkrans met computers

DUCO steunt De Rozenkrans met computers

Meer artikels