Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vlaams Kenniscentrum Water 'meert aan' bij VITO

Gerelateerde onderwerpen :

Het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa) is sinds 1 januari een onafhankelijke afdeling van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO). De inkanteling van Vlakwa in VITO beoogt een grotere synergie en draagkracht voor het onderzoeks- en economisch onderwerp 'watertechnologie' in Vlaanderen.

De Vlaamse regering heeft op 11 december 2015 haar goedkeuring gehecht aan de opname van de activiteiten van Vlakwa in de VITO-werking. 'De inkanteling van Vlakwa in VITO is logisch en zal een grotere efficiëntie en draagkracht creëren voor watertechnologie in Vlaanderen. Beide instellingen hebben elk hun sterktes en troeven, maar zullen door de sterkere samenwerking nog meer impact kunnen genereren. De Vlaamse strategie in onderzoek en innovatie bestaat uit meer samenwerking, meer efficiëntie en meer transparantie. De samensmelting van Vlakwa en VITO past perfect in die visie', stelt Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters.

Visie 2050

De rol die Vlakwa moet opnemen, is bevestigd in 'Visie 2050, een langetermijnstrategie voor Vlaanderen' waarin de Vlaamse regering een toekomstvisie schetst van het Vlaanderen dat ze in 2050 wensen: 'Ondernemers, onderzoekers en overheid werken in Vlaanderen samen in het Vlaams Kenniscentrum Water'.

Platformfunctie

Bart Naeyaert, momenteel voorzitter van Vlakwa, benadrukt de rol die Vlakwa als intermediaire neutrale speler opneemt in het Vlaamse waterlandschap. 'Vlakwa beschikt over een uitgebreid netwerk in de watersector, weet welke noden er leven en helpt stakeholders om de samenwerking aan te gaan. Dankzij die platformfunctie draagt het op een innovatieve manier bij aan de vergroening van de Vlaamse economie en de socio-economische ontwikkeling van Vlaanderen', meent Naeyaert.

Kortrijk

'VITO zal de Vlakwa-activiteiten in Kort­rijk zo opstellen dat de werking en activiteiten hun huidige onafhankelijkheid in het water-landschap behouden, terwijl er toch een operationele synergie met de VITO-water-activiteiten wordt bereikt', stelt gedelegeerd bestuurder Dirk Fransaer van VITO. De inkanteling sluit aan bij de activiteiten van Vlakwa en de programmatorische sterkte van VITO. Voor VITO is Vlakwa een klankbord voor haar activiteiten in het domein Water en laat deze actie toe dat VITO haar doelstellingen in dit domein realiseert. VITO neemt de acht medewerkers van Vlakwa over, die werkzaam blijven vanuit Kortrijk.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

De actuele viruscrisis slaat economisch en financieel diepe wonden, al verschillen de gevolgen per sector. De Federatie van Belgische Transporteurs (Febetra) maakt een stand van zaken op voor de transport- en logistieke sector. Daarvoor gebeurde[…]

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Meer artikels