Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vivian Lausier is nieuwe FABA-voorzitter

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vivian Lausier is nieuwe FABA-voorzitter

(c) FABA

De Federatie van Algemene Bouwaannemers (FABA) heeft Vivian Lausier voor de komende drie jaar verkozen als nieuwe voorzitter. Lausier is jurist van opleiding en gedelegeerd bestuurder van het algemeen aannemingsbedrijf Hons, een onderneming die gespecialiseerd is in de renovatie en restauratie van residentiële en niet-residentiële gebouwen, maar ook in nieuwbouw.
 
 

 

Tijdens zijn eerste toespraak klonk Vivian Lausier geruststellend. “Deze crisis biedt de bouwsector ook mooie kansen. Het onderhoud en de heraanleg van onze infrastructuur of de energierenovatie van honderdduizenden woningen, die net op het goede moment worden aangekondigd door een ambitieus Europees plan, kunnen de speerpunten van het herstel worden. De privésector en de overheid stellen middelen ter beschikking. Maar de bouwsector moet wel voldoende armslag krijgen”, verklaart de nieuwe voorzitter.
 
Lausier benadrukt dat hij de gevolgen van de coronacrisis snel wil aanpakken. Hij roept de federale en gewestregeringen op om de effecten van het Europese herstelplan te verdubbelen door de digitalisering van de administratieve lasten drastisch te versnellen. Deze lasten staan de ondernemingsdynamiek immers al te vaak in de weg.
 
“Aannemers krijgen tegenwoordig voortdurend af te rekenen met administratieve lasten die hun dynamiek breken. Digitalisering van de overheidsdiensten biedt unieke kansen. Je kan statuten neerleggen bij het Staatsblad, er zijn het logboek van de werken, het arbeidsreglement, het preventieplan, een coronaregister van buitenlandse werknemers, …”
 
“De overheid stelt echter steeds meer eisen, legt procedures op en overstelpt ons met formulieren en papieren documenten. Laten wij deze hinderpalen uit de weg ruimen. De elektronische verwerking van bouwvergunningen en overheidsopdrachten moet versnellen. Onze wereld heeft onmiddellijk een digitale impuls nodig”, vindt Lausier.
 
De nieuwe FABA-voorzitter bracht ook hulde aan zijn overleden voorganger Frank Goes, die in september vorig jaar in de Brusselse gemeente Jette op straat werd vermoord.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Bedrijven kunnen vanaf nu tot eind deze zomer intekenen voor de grootste boomplantactie die ooit in Vlaanderen werd gelanceerd. De actie ‘Het Grootste Bos van Vlaanderen’ mobiliseert vanaf september ook particulieren. De bedoeling is[…]

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

Meer artikels