Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Virtueel kennismaken met nieuwe projecten

Gerelateerde onderwerpen :

,
Virtueel kennismaken met nieuwe projecten

De nieuwe versie (7.1) van de Faro Scene-software laat gebruikers toe om in hun kantoor met een compatibele vr-headset een volledig project te bekijken met alle relevante scans in 3D virtual reality. Dit verhoogt de bruikbaarheid aanzienlijk en vermindert de doorlooptijd van het project.

Op deze manier kunnen professionals in de architectuur, de engineering en de bouw en deskundigen in product design snel een simulatie vergelijken met de werkelijkheid. Dit komt vooral van pas bij taken zoals het evalueren van as-built documentatie of het optimaliseren van ontwerpplannen.

De software levert een fascinerende vr-ervaring en integreert daarbij gedetailleerde fotografische texturen, zoals oppervlaktedetails van een object en het zo snel renderen van 3D-scangegevens dat het lijkt alsof ze in real time tot stand komen. Hoewel Scene 7.1 geoptimaliseerd is voor Faro-laserscanners zoals de Focus S of Freestyle, kan die op elk type hardware werken, zodat het probleemloos 3D-scangegevens van andere laserscanners kan verwerken en beheren.

Scene 7.1 gaat veel verder dan het voor de meeste industriële vr-oplossingen gebruikelijke concept ‘beter zien om beter te begrijpen’. Het vergroot de productiviteit omdat gebruikers schermafdrukken kunnen maken en vastleggen, opmerkingen of notities aan bepaalde afbeeldingen kunnen taggen en in real time kunnen navigeren in de overzichtskaart van het systeem zonder de virtual reality-omgeving te verlaten.

De Faro Focus- en Freestyle-producten hadden altijd hun eigen unieke, gecodeerde targets die niet konden worden gedeeld met de andere scanner. Met de verbeterde functionaliteit van Scene 7.1 kunnen beide apparaten niet alleen gecodeerde targets delen, maar ze kunnen nu ook de registratie van de scans van beide apparaten controleren en vastleggen in één real time-verslag. Dit zorgt niet alleen voor een meer gestroomlijnde workflow tussen deze apparaten, maar maakt het ook mogelijk om projecten sneller uit te voeren.

“We hebben prioriteit gegeven aan de integratie van hoogwaardige vr-functionaliteit en compatibiliteit in onze scanoplossingen. Voor Faro is dit de derde belangrijke introductie op dit gebied in het voorbije jaar en we zijn ervan overtuigd dat het planningsproces concreter en minder foutgevoelig wordt als onze klanten gemakkelijker kunnen communiceren in een virtuele projectomgeving met toegang tot real time informatie van een gesimuleerde werkelijkheid”, aldus Andreas Gerster, vicepresident van Global Construction BIM-CIM.

Faro is wereldwijd de grootste leverancier van 3D-meettechniek, imaging- en realisatietechnologie. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt computerondersteunde meet- en beeldinstrumenten en software voor 3D-metingen, imaging en vergelijking van onderdelen en complexe structuren binnen productie- en kwaliteitsborgingsprocessen, het in 3D vastleggen van as-built bouwprojecten en fabrieken om complexe structuren vast te leggen en voor de uitvoering van kwaliteitscontrole, planning en behoud.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verzeker de burgerlijke aansprakelijkheid van uw bouwonderneming.

Publireportage

Verzeker de burgerlijke aansprakelijkheid van uw bouwonderneming.

Wat de aard en de omvang van het project ook is, de aansprakelijkheid van uw onderneming verzekeren, is noodzakelijk als voorzorgsmaatregel. Frédéric Appart, verantwoordelijke schadegevallen B.A. & zaakverzekeringen bij[…]

04/10/2022 |
Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Publireportage

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Publireportage

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Publireportage

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Meer artikels