Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Anthony Blavier

Bouwkroniek laat elke week een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Anthony Blavier, CEO van Maisons Compère/Woningen Compere, antwoorden op onze vijf standaardvragen.
 
 
 
 

 

Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende jaren het meeste zal beïnvloeden?
De nieuwe technologie die het meeste impact zal hebben op de bouwsector is virtual reality. Steeds meer mensen gebruiken VR-brillen om een gebouw virtueel in 3D te bekijken. Het voordeel is dat de gebruiker zich een pand in ware grootte kan voorstellen en er zich vrij kan in verplaatsen. Ook bij ons kan je reeds een aantal van onze modellen virtueel bezoeken op internet.
 
Welk bouwberoep moeten jongens en meisjes kiezen op school voor een goedbetaalde en interessante loopbaan in de bouw?
Jongeren kunnen zich best richten naar een knelpuntberoep. Er zijn er momenteel zeven in de bouwsector: werfleiders die de bouwwerven organiseren en dagelijks de activiteiten volgen; calculator die metingen uitvoert en zich bezig houdt met bestekken en kostenramingen. Hij bepaalt de eenheidskost van elke uitvoeringsfase van het bouwproject, net als de prijsraming voor de globale uitvoering ervan; de technicus studiebureau bouw die bouwprojecten uitwerkt en de technische processen, bouwmethoden en de kosten bestudeert; de dakdekker bewerkt en plaatst dakbedekkingselementen om gebouwen wind- en regenvrij te maken, de schrijnwerker maakt en plaatst schrijnwerk in hout, metaal, aluminium of kunststof; de stukadoor bekleedt voornamelijk muren en plafonds met pleister, gipsplaten of kalk. Landmeters worden ingezet voor het meten, afpalen, uitzetten en inrichten van stukken grond, vastgoed en andere objecten.
 
Wat heeft de viruscrisis u geleerd over uw bedrijf?
Tijdens de pandemie heb ik personen ontdekt die ondanks de situatie heel toegewijd bleven.
 
Wat ziet u als de grootste bedreiging voor uw bedrijf of sector?
Het gebrek aan goed opgeleid personeel is volgens mij één van de belangrijkste bedreigingen. Door onze groei zijn wij constant op zoek naar nieuwe talenten. Vooral naar werfleiders, calculators, projectleiders, …
 
Bouwen we nog steeds voor de eeuwigheid of krijgen gebouwen, wegen, bruggen, … straks een uiterste houdbaarheidsdatum?
Wij bouwen overal in België 100% traditionele woningen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze traditionele bouwmethode de beste garanties biedt inzake betaalbaarheid, een laag energieverbruik en duurzaamheid. De traditionele manier van bouwen volgt uit ons streven om woningen te bouwen voor verschillende generaties.
 
 
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Houben 'komt van de grond'

Houben 'komt van de grond'

Tijdens de coronacrisis zijn de bouwwerven bij het Hasseltse bouwbedrijf Houben nooit stilgevallen. Vandaag zit het orderboekje weer op het niveau van weleer. Dit najaar worden nog een tiental nieuwe bouwprojecten gestart. Maar intussen[…]

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

Meer artikels