Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vinylcollectie heeft uitstraling van natuursteen, beton en hout

Vinylcollectie heeft uitstraling  van natuursteen, beton en hout

Na jaren onderzoek presenteert Quick-Step een trendy vinylcollectie die bijzonder moeilijk van echt hout en natuursteen te onderscheiden is. Livyn heeft de uitstraling van deze materialen, maar behoudt de praktische voordelen van een vinylvloer: warm, waterdicht, slijtvast en geluiddempend. Uniek en versterkend voor het realistische effect is de voegentechnologie, die ervoor zorgt dat het karakter en de kleur van de diepe voegen passen bij het ontwerp. Zo is er een collectie 'planken' van vinyl met een heel realistisch houtdecor, al kunnen die evengoed worden ingeruimd door tegels met een steen- of betondecor.

De voorbije decennia won vinyl aan populariteit. Een vinylvloer is uitzonderlijk dun, waardoor je die makkelijk bovenop een oude vloer plaatst. Als uitstekende warmtegeleider is vinyl perfect geschikt om te combineren met vloerverwarming of -koeling. Ten opzichte van klassieke houten vloeren heeft vinyl het voordeel dat het watervast is.

Mooi en betaalbaar alternatief voor hout.

Het materiaal heeft bovendien de eigenschap zacht en stil te zijn wanneer je erop loopt. De grootste voordelen zitten in de topcoating. Die bovenste laag voorkomt vlekken en strepen, waardoor de vloer zich heel makkelijk laat onderhouden. Bovendien heeft de vinylvloer een consistente, matte glans die hem er bijzonder natuurlijk doet uitzien.

Met Livyn kijkt Quick-Step naar het interieur van morgen. Een echte houten vloer is niet langer een must, levensechte imitaties van natuurlijke materialen nemen het roer over. We vinden onderhoudsgemak belangrijk en stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze vloeren. Vinyl wordt als een mooi en betaalbaar alternatief gezien voor hout.

Imperfectie en authentieke ambachten zijn in vandaag. In navolging hiervan kan worden gekozen voor een interieur met onvolkomenheden en met een knipoog naar vroeger. Door de aanwezigheid van barsten en grote knopen hebben de vloeren een authentieke en stoere uitstraling. Andere uitvoeringen roepen een rustieker, zachter en zelfs romantisch gevoel op dankzij de patine en de kleine knopen.

Natuursteen en beton blijven eveneens populaire keuzes voor vloeren in het hedendaagse interieur. De vloeren uit de nieuwe Livyn-collectie combineren de natuurlijke aantrekkingskracht van steen met de warmte en het gebruiksgemak van hoogwaardig vinyl. De gedetailleerde en authentieke decors roepen een specifieke sfeer op en geven elke kamer een extra touch. De keuze is groot, gaande van beton in diverse grijstinten tot zwarte leisteen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Publireportage

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Grid Parity Concepts Europe, kortweg GPC Europe, is een Belgische vakgroothandel in Solar en Storage Solutions. Sinds 2005 voorzien ze technische firma’s en installateurs van een compleet gamma aan kwalitatieve fotovoltaïsche producten. Hun[…]

23/06/2021 |
Limburg opent Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie

Limburg opent Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie

Antwerpen keurt schetsontwerp Spoorpark goed

Antwerpen keurt schetsontwerp Spoorpark goed

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Publireportage

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!