Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vijftig jaar Radson in Zonhoven

Gerelateerde onderwerpen :

,
Vijftig jaar Radson in Zonhoven

Radson, producent van hoogkwalitatieve radiatoren en vloerverwarming, vierde zopas zijn vijftigjarige jubileum met een feestelijk evenement in de thuisbasis in Zonhoven. Daarop waren ook Cyril en Tomas von Rettig, de Finse eigenaars van het moederbedrijf, de Finse ambassadeur Timo Ranta, federaal minister Steven Vandeput en gouverneur Herman Reynders aanwezig. Radson presenteerde bij deze gelegenheid ook een fraai boek over de geschiedenis van het bedrijf.

Radson werd in 1966 opgericht als een familiebedrijf en is reeds decennialang een toonaangevende Europese producent van hoogkwalitatieve radiatoren en vloerverwarming. Als totaalaanbieder van verwarmingsoplossingen hanteert Radson een ‘full range’-benadering. Sinds 1990 maakt Radson deel uit van de Finse Rettig Group.

Sterke zustermerken

Met een jaaromzet van ongeveer 545 miljoen €, een jaarlijks productievolume van 9 miljoen radiatoren en een personeelsbestand van 3.000 werknemers staat de business unit Rettig ICC wereldwijd op de eerste plaats als belangrijkste producent van radiatoren en vloerverwarming. Deze positie wordt ondersteund door een aantal sterke internationale zustermerken (o.a. Purmo, Finimetal, Vogel & Noot, Myson) door pan-Europese marketingactiviteiten en door een veelzijdig en innovatief productaanbod. In de Rettig Group zijn naast Rettig ICC – waartoe Radson behoort – nog twee andere divisies actief: Nordkalk (kalkzandsteen) en Alandia (verzekeringen).

“Dankzij een doordachte langetermijnvisie is Rettig Belgium nv, Radsons Belgische productie-unit in Zonhoven, één van de grootste en meest winstgevende vestigingen van de vijftien Rettigfabrieken. Dit jaar gebeurden in Zonhoven nieuwe investeringen ter waarde van 5 miljoen €, waarmee het Rettig-management bewijst het volste vertrouwen in de Zonhovense fabriek en de merknaam Radson te behouden”, aldus Olivier Schmitz,  sales & marketing director Benelux van Rettig ICC.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Icopal en Monier zijn voortaan BMI Belgium

Icopal en Monier zijn voortaan BMI Belgium

BMI Belgium is een samensmelting van Icopal, Monier en Aerodek. Dankzij deze fusie zijn nu alle oplossingen voor platte en hellende daken, daksysteemcomponenten en waterdichte afdichtingen onder één en hetzelfde dak in het[…]

Van Hulle Bouwservice pakt uit met een nieuwe toonzaal

Van Hulle Bouwservice pakt uit met een nieuwe toonzaal

Drive-in bioscoop bij ATF wegenbouw

Drive-in bioscoop bij ATF wegenbouw

'Toekomst van baksteen ligt in circulariteit'

'Toekomst van baksteen ligt in circulariteit'

Meer artikels