Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vijf projecten voor twintigste Oproep WinVorm

Vijf projecten voor twintigste Oproep WinVorm

© ©snowing12 - stock.adobe.com

De Provincie West-Vlaanderen, de intercommunales WVI en Leiedal en het Teaml Vlaams Bouwmeester gaan opnieuw op zoek naar ontwerpers voor verschillende opdrachten van West-Vlaamse besturen.
Voor deze twintigste editie zijn er vijf opdrachten: Gaverdomein Deerlijk, Chartreuse Brugge, Ontwikkeling binnengebieden Meulebeke, Kaartershuisje Roeschaert Blankenberge en Stationsplein Roeselare. Een beschrijving van de projecten vind je op www.winvorm.be/nl/oproep-winvorm/
 
Ontwerpers en ontwerpteams die zich willen kandidaat stellen, kunnen zich tot vrijdag 25 februari inschrijven via de website. Ze kunnen hun kandidatuur indienen voor één of meer opdrachten. De selectie van de ontwerpers gebeurt in het voorjaar. Daarna gaan per project drie ontwerpteams aan de slag. De geselecteerde ontwerpers worden door de opdrachtgever vergoed.
 
De Oproep WinVorm is een architectuurwedstrijd die West-Vlaamse publieke overheden ondersteunt bij de selectie van goede ontwerpers en ontwerpteams. Het gaat telkens om verschillende opdrachten op vlak van bouwkunde, stedenbouw en landschapsarchitectuur.
 
De afgelopen negentien oproepen waren telkens een succes. In totaal stelden zich meer dan 700 ontwerpers kandidaat voor 99 opdrachten. De projecten die al gerealiseerd zijn, vind je ook op www.winvorm.be.
 
De Oproep WinVorm is voor West-Vlaanderen wat de Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester is voor Vlaanderen. Het grote verschil met de oproep op Vlaams niveau is de sterke lokale verankering: de opdrachtgevers van Oproep WinVorm zijn vooral lokale West-Vlaamse overheden en besturen die vanuit de provincie ondersteund en begeleid worden. Bij de Oproep WinVorm wordt ook ter plaatse vergaderd en wordt de procedure zo kort mogelijk gehouden.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Studio Jan Vermeulen, Tom Thys architecten, a2o, aac architecture, Laura Muyldermans en RE-ST zijn op 24 mei op BATIBOUW uitgeroepen tot winnaars van de Belgian Building Awards 2022. De awards belonen opmerkelijke realisaties van architecten en[…]

25/05/2022 | BatibouwOndernemingen
Belgische zelfstandigen kloppen meeste uren in Europa

Belgische zelfstandigen kloppen meeste uren in Europa

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

Meer artikels