Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vijf Belgische projecten genomineerd voor Mipim Awards

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vijf Belgische projecten genomineerd voor Mipim Awards

Het project Granary Island.

© Tom Kurek

Voor de Mipim Awards zijn vijf projecten met een Belgische inbreng genomineerd voor een award. De Mipim is één van de belangrijkste vastgoedevenementen. Deze verkiezing lokt elk jaar nog meer klinkende namen. Dit jaar zijn er bij de genomineerden inzendingen van o.a. Foster + Partners, Herzog & de Meuron, Baumschlager Eberle en MVRDV.

Met vijf genomineerden op een totaal van 45 (en 228 inzendingen) zit ons land op hetzelfde aantal als in 2017. Vorig jaar was er slechts één Belgische inzending bij de genomineerden (Gasthuisberg Outpatient Care Center van AAPROG-Polo Architects-Detoo-De Klerck). In 2018 mochten twee Belgische inzendingen met de award pronken: Ilot Sacré van DDS+ in de categorie Best Residential Development en het Antwerpse Havenhuis van Zaha Hadid als Best Refurbished Building. Eerder wonnen reeds inzendingen van Julien De Smedt Architects (JDSA), Jaspers-Eyers Architects en MDW.

Het zorghotel van het Rode Kruis in Zuienkerke.

De Belgische genomineerden van dit jaar op een rijtje:
•    Het Chirec Delta General Hospital in Brussel van Assar Architects in de categorie Best Healthcare Development;
•    Het zorghotel van het Rode Kruis in Zuienkerke (Polo Architects-LAND-Boydens Engineering-Planet Engineering) in de categorie Best Hotel & Tourism Resort;
•    The Cosmopolitan in Brussel van Bogdan & Van Broeck-Besix-Vanhout (Best Refurbished Building)
•    Granary Island in Gdansk van de Belgische projectontwikkelaar Immobel bij de Best Urban Development
•    Tivoli GreenCity in Brussel van o.a. BAM Contractors, BEAI en Adriana bij de Best Urban Development

Granary Island

De herontwikkeling van Granary Island, dat een mooi voorbeeld is van revitalisering van binnensteden, zal worden voltooid in 2023. Samen met RKW Architektur +, Kwadrat Studio Architektoniczne en Mąka Sojka Architekci ontwikkelde Immobel deze site van 65.000 m² met behoud van het concept van de traditionele graanschuren en de  vertaling ervan in moderne architectuur.

Sinds de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog lag dit stadsdeel van de vroegere Hanzestad Gdansk braak; het was een terrein dat een gapend gat vormde in de stad. Naast een hotel, appartementen, winkels en kantoren maakt het gemengde project dankbaar gebruik van de aanwezigheid van water met de aanleg van een nieuwe jachthaven die zal zorgen voor dynamiek. Een voetgangersbrug creëert de verbinding tussen de oude stad en het eiland.

Mipim is een internationaal vierdaags vastgoedevenement dat elk jaar in maart in Cannes (Frankrijk) wordt georganiseerd en 27.000 deelnemers uit honderd landen lokt. Het evenement omvat onder meer een tentoonstelling waaraan 3.800 bedrijven deelnemen, conferenties en netwerkmomenten. Mipim 2020 vindt dit jaar plaats van 10 tot 13 maart.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste personeel bij ImmoPass

Eerste personeel bij ImmoPass

De start-up ImmoPass, een onafhankelijk privébedrijf dat zich bezighoudt met de technische controle van vastgoed, werft met Tim Van Helden een eerste medewerker aan. Van Helden (rechts op de foto, naast Marc Guilmot, mede-oprichter en CEO[…]

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Renovatieverplichting voor nieuwe eigenaars van niet-residentiële gebouwen

Renovatieverplichting voor nieuwe eigenaars van niet-residentiële gebouwen

Leuven herziet bouwplannen voor Parkveld

Leuven herziet bouwplannen voor Parkveld

Meer artikels