Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vijf Belgische projecten genomineerd voor Mipim Awards

Gerelateerde onderwerpen :

Vijf Belgische projecten genomineerd voor Mipim Awards

Vijf projecten met een Belgische inbreng horen bij de 44 projecten die genomineerd zijn voor een award op de Mipim, één van de belangrijkste vastgoedevenementen ter wereld. Deze verkiezing lokt elk jaar nog meer klinkende namen. Dit jaar zijn er bij de genomineerden inzendingen van o.a. Jean Nouvel, Zaha Hadid en Foster+Partners. 230 projecten werden ingezonden.

In de categorie 'beste hotel of toeristisch complex' is er een nominatie voor de nieuwe jeugdherberg in het Noord-Franse Rijsel, een project van het Brusselse architectenkantoor van Julien De Smedt (JDSA). Dit kantoor won reeds eerder een Mipim Award. Een tweede nominatie dit jaar in de categorie 'meest innoverende ecologische project' is voor het Brusselse Treurenberg, een project van Assar Architects voor AXA Belgium. Dit Brusselse architectenbureau was reeds vaak bij de genomineerden (vorig jaar met het AGC Technovation Centre in Gosselies, in 2013 met de hoofdkantoren voor Steel nv in Louvain-la-Neuve en in 2012 met het project Lavoisier voor de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij van Brussel (GOMB)) en won reeds verschillende Mipim Awards, zoals in 2009 met de stallen van de Chasse Royale.

De derde Belgische kandidaat is het project Gulden Vlies van Jaspers-Eyers Architects voor ontwikkelaar ProWinko in de categorie 'beste residentieel project'. In de categorie 'beste stedelijke herontwikkeling' dingt het Antwerpse Groen Kwartier mee, een project van Beel & Achtergael-360 Architecten-Collectief Noord voor de ontwikkelaars Matexi, Vanhaerents en AG Vespa. In 2014 behoorde de Balk van Beel nog tot de genomineerden voor een Mipim Award.

In de categorie 'beste toekomstproject' ten slotte is het Luikse Paradis Express één van de kanshebbers, een project van de tv A2M-Jaspers-Eyers Architects-BAG en de aannemers, Duchêne, Galère en Interbuild.

De jury bestaat dit jaar uit voorzitster Barbara Knoflach van BNP Paribas Real Estate en voorts o.m. stadsarchitect van Moskou Sergey Kuznetsov, de Franse toparchitect Denis Valode en ceo Serge Fautré van het Belgische AG Real Estate. De punten van de jury wegen net zo zwaar door in de eindrangschikking als de punten van het publiek dat de Mipim bezoekt. Deze vastgoedbeurs kan bezocht worden van 15 tot 18 maart in Cannes. Meer informatie vind je op www.mipim.com.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

De stad Dendermonde schrijft een studieopdracht uit voor de opmaak van het ruimtelijk masterplan ‘Vestinggordel Dendermonde’, inclusief een participatieluik. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse bouwmeester. Het plangebied[…]

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Negentiende Oproep WinVorm

Negentiende Oproep WinVorm

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Meer artikels