Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Viering 15 jaar WinVorm op 24 november

Gerelateerde onderwerpen :

WinVorm (West-Vlaanderen in Vorm) ontstond in 2000 met de bedoeling een West-Vlaams netwerk te realiseren om deskundigheid inzake ruimtelijke kwaliteit op te bouwen en te verspreiden. Vijf partners werken hiervoor samen: de provincie West-Vlaanderen, de intercommunales Leiedal en WVI, het Team Vlaamse Bouwmeester en de Vlaamse Landmaatschappij. WinVorm viert op dinsdag 24 november zijn vijftiende verjaardag.

WinVorm is een platform over nieuwe visies en ontwikkelingen inzake ruimtelijke kwaliteit. Het zet zes keer per jaar lezingen en inspirerende bezoeken op touw over de aanpak van de openbare ruimte. De voorbije jaren werd de website Winvorm.be gelanceerd en geeft de WinVorm Kwaliteitskamer gratis advies bij projecten en procedures. Met de Oproep en Selectie WinVorm kregen de lokale besturen een handig werkinstrument om op een vlotte manier kwalitatieve ontwerpers te selecteren. Sinds 2012 worden steeds meer selectieopdrachten voor ontwerpers in de Oproep WinVorm geschoven.

De vijftiende verjaardag van WinVorm wordt op 24 november gevierd in Ontmoetingscentrum De Schouw, Statiestraat 113-115 in Lichtervelde. De initiatiefnemers willen samen met alle sympathiserende besturen, deelnemers en gasten de aandacht voor ruimtelijke kwaliteit blijvend scherp zetten voor de toekomst. Het programma bestaat uit twee delen. Om 9 uur zullen tien gastsprekers in snelle interventies de uitdagingen inzake ruimtelijke kwaliteit voor hun vakdomein formuleren. Om 11 uur presenteert Niek De Roo (WVI) de eerste WinVorm architectuurkaart, een selectie van honderd bijzondere projecten gerealiseerd door publieke opdrachtgevers en waar ruimtelijke kwaliteit in gebouwen, groene ruimtes, openbaar domein, erfgoed en infrastructuur zichtbaar wordt gemaakt.

Er wordt nagegaan wat vijftien jaar WinVorm heeft betekend voor de provincie. Met beeld, woord en anekdotes afgewisseld met een streepje poëzie en een vleugje humor gidst Niek De Roo de aanwezigen langs de 64 gemeenten van West-Vlaanderen. De eerste WinVorm-kaart ligt klaar voor de deelnemers en wordt vanaf 24 november verspreid via de steden en gemeenten, gespecialiseerde kanalen en culturele en toeristische diensten in West-Vlaanderen. Op vraag van WinVorm brengen bekende West-Vlamingen een impressie in woord en beeld van vijf gedreven opdrachtgevers die een bijzonder project realiseerden in hun gemeente. Het evenement wordt omstreeks 12.30 uur afgesloten met een feestelijk wandelbuffet. Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is nodig en kan tot 15 november via de website West-Vlaanderen.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

De stad Dendermonde schrijft een studieopdracht uit voor de opmaak van het ruimtelijk masterplan ‘Vestinggordel Dendermonde’, inclusief een participatieluik. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse bouwmeester. Het plangebied[…]

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Negentiende Oproep WinVorm

Negentiende Oproep WinVorm

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Meer artikels