Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vierde generatie!

Vierde generatie!

Fiat zorgt voor een verrassing en toont de nieuwe Doblo in wereldpremière. Vandaag zien we de vierde generatie van deze wagen die in 2000 op de markt kwam.

De Doblo, een rechtstreekse concurrent van o.m. de Citroën Berlingo en de Peugeot Partner, kreeg eerder in 2005 en 2010 een upgrade. Ondertussen werden ruim 300.000 exemplaren verkocht van deze 'Active Family Space'. De wagen krijgt een vernieuwd design waardoor hij dynamischer en eleganter oogt. De koplampen staan langs de flanken van een heus radiatorrooster waarop een verchroomd Fiat-logo pronkt. De Doblo komt met nieuwe achterlichten, een grote achterklep voorzien van een brede band in zwart plastic.

Ook binnenin zien we vernieuwing. De wagen is leverbaar met vijf of met zeven zitplaatsen en is voorzien van talloze handige bergvakken. De achterbank kan je asymmetrisch (60/40) opklappen maar hij biedt zo al een laadvolume van 790 l.

Om de ergonomie te verbeteren, werd de versnellingspook in de centrale console van het dashboard geïntegreerd. Ook de nieuwe bekledingsmaterialen van het interieur ogen frisser. Je kan bovendien kiezen voor een tweekleurig dashboard om op die manier een meer sfeervolle omgeving te creëren. Het interieur is ook aangenamer omdat de geluidsisolatie en de ventilatie erop vooruit ging.

Ook op technologisch vlak gaat de nieuwe Fiat Doblo met zijn tijd mee. Zo beschikt hij over een UConnect-multimediasysteem met een 5 duims groot aanraakscherm. Via dat scherm kan je de navigatie maar ook de mobiele telefoon en de radio bedienen.

Aan het stuur belooft de Doblo dynamischer te zijn omwille van de Bi-link-ophanging. Hij is overigens de enige in zijn segment die hierover beschikt.

De wagen beschikt ook over airbags vooraan, een ESP-systeem en een Hill Holder-functie. Deze nieuwe Doblo wordt geleverd in drie afwerkingsniveaus (Pop, Street en Lounge) en komt met vier motorisaties (benzine, diesel en cng) met vermogens tussen de 90 en de 120 pk. De cng-variante (op aardgas) speelt perfect in op de intentie van Fiat om vooral milieuvriendelijke wagens te bouwen. - BM

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Het Vynckierproject in Gent mag rekenen op een Vlaamse erfgoedsubsidie van 1 miljoen euro. Het bedrag zal gebruikt worden om de buitenschil van het centrale Manchester-gebouw te renoveren met behoud van de typische industriële elementen. De[…]

25/11/2022 | ErfgoedRenovatie
Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Sectorfondsen bieden betaalbaar bijleren voor bedrijven

Sectorfondsen bieden betaalbaar bijleren voor bedrijven