Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vier nieuwe Luxemburgse projecten voor Immobel

Gerelateerde onderwerpen :

,
Vier nieuwe Luxemburgse projecten voor Immobel

De Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap Immobel heeft haar portefeuille in Luxemburg uitgebreid door de overname van vier nieuwe projecten, samen goed voor een oppervlakte van 52.000 m².

 De projecten situeren zich in Luxemburg-stad en in de nabije rand. Hoewel gronden schaars zijn in Luxemburg ontwikkelt Immobel hier momenteel een totale oppervlakte van 130.000 m². Het gaat voornamelijk om residentiële projecten.

Rue de Hollerich

Immobel Luxembourg heeft een overeenkomst gesloten voor de gronden aan de Rue de Hollerich 81-83 om hier een nieuw residentieel huizenblok te realiseren. Het project omvat de bouw van een honderdtal woningen, kantoren en handelszaken op een oppervlakte van ongeveer 10.000 m².

Het programma ‘Rue de Hollerich’ in de onmiddellijke nabijheid van het station, het parc de Cessange en tal van voorzieningen maken deel uit van een bijzonder plan van aanleg van meer dan 1,7 ha in het hart van een wijk in volle omwenteling. Het hele project zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met verschillende grondeigenaars, onder wie de deelgenoten Koch en Immobel.

Laangfur-project

Immobel is reeds aanwezig op de Kirchberg met het Infinity-project en beoogt nu de ontwikkeling op langere termijn van ongeveer 22.600 m² door de overname van 1,5 ha grond tegenover de Europese school. Dat project zal gelegen zijn binnen de perimeter van het ‘bpa Laangfur’. De nieuwe duurzame wijk zal ongeveer 24 ha omvatten, meer bepaald 360.000 m² aan nieuwbouwprojecten waarvan ongeveer 2.700 woningen, alsook handelszaken en kantoren.

Mamer

Het Mamer-project situeert zich in een gemeente die bekend staat om haar rust en nabijheid zal worden ontwikkeld op een residentiële oppervlakte van 13.800 m². “We willen hier een wijk op mensenmaat ontwikkelen, met een coherent geheel van kleine woningen en huizen in een groene omgeving”, zegt Olivier Bastin, CEO van Immobel Luxembourg.

Thomas

Het kantoorgebouw Thomas (5.700 m²) in Luxemburg-Strassen wordt vandaag voor 95% verhuurd met huurcontracten van lange termijn. Met deze overname wil Immobel zijn activiteiten diversifiëren naar een activabeheer in Luxemburg en tegelijk werken aan de herontwikkeling van het gebouw op termijn.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaams-Nederlandse zonnecel is efficiënter en flexibel

Vlaams-Nederlandse zonnecel is efficiënter en flexibel

Onderzoekers van het Vlaams-Nederlandse Solliance Solar Research hebben een nieuw efficiëntie-record van 23% behaald met een flexibele zonnecel die cigs (koper-indium-gallium-selenide) en perovskiet combineert. Soliance Solar Research is[…]

21/09/2019 | ZonnepanelenTechniek
AMB brengt bouwmaterialen over het water naar Antwerpen

AMB brengt bouwmaterialen over het water naar Antwerpen

Bureau Greisch staat voor 60 jaar uitmuntendheid

Bureau Greisch staat voor 60 jaar uitmuntendheid

Huurprijzen stijgen sneller dan inflatie

Huurprijzen stijgen sneller dan inflatie

Meer artikels