Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bedrijf

Vier genomineerden voor Onderneming van het Jaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

De opvolger van baggergroep DEME als Onderneming van het Jaar wordt op 18 oktober bekendgemaakt. De vier genomineerden zijn Vyncke, LVD Group, Boma International en Gemaco Group. De onderscheiding is een organisatie van de consultant EY, De Tijd en BNP Paribas Fortis.

Vyncke nv uit Harelbeke is een vierdegeneratiefamiliebedrijf opgericht in 1912 door Louis Vyncke, de overgrootvader van de huidige zaakvoerders Peter en Dieter. Vyncke bouwt industriële energie-installaties die biomassa zoals afvalhout omzetten in groene energie en heeft vestigingen in Harelbeke, Brazilië, Duitsland, Tsjechië, India, China, Thailand, Maleisië en Singapore. Samen met 335 werknemers realiseerde Vyncke vorig jaar 100 miljoen ' omzet; 95% daarvan wordt buiten Vlaanderen gerealiseerd, 70% buiten Europa.

Europees marktleider

Het bedrijf was twee jaar geleden ook al eens genomineerd als Onderneming van het Jaar. In Europa is Vyncke marktleider en het speelt in de top drie op wereldvlak. De onderneming bouwt al 104 jaar verder op het robuuste businessmodel waar afval- en energie-uitdagingen decentraal worden opgelost. Vyncke was reeds actief vóór Global Warming en Kyoto begrippen werden. Het businessconcept hangt niet af van politieke beslissingen noch van subsidies.

In Brazilië, India en China is Vyncke een begrip, in Singapore neemt het bedrijf de hele markt voor zijn rekening. Het zet alle snoeihout van het land om in groene energie voor het Marina Bay Sands Hotel, het Casino en de serres van Gardens by the Bay. In het Groothertogdom Luxemburg zet het alle afvalhout van het land om in groene energie voor het datacenter van Google. Recent kwam Vyncke ook op de markt in Vietnam, Australië, Iran, Pakistan en Mexico. Naast Vyncke zijn Peter en Dieter met hun familieholding Prometheus ook actief in gascogeneratie (Callens Vyncke), windenergie (Xant) en bulk-transportsystemen (Trasmec).

Marktgedreven organisatie

LVD Group uit Gullegem is een wereldspeler in de mechatronica die innovatieve plaatbewerkingsmachines ontwikkelt en produceert. De onderneming evolueerde van een engineering- naar een marktgedreven organisatie die haar klanten een gedifferentieerd productgamma en geïntegreerde softwareoplossingen biedt.

Naast vestigingen in België, de VS, Slowakije en China is LVD aanwezig in meer dan 45 landen. De omzet en het personeel zijn sinds 2010 gestegen met respectievelijk 51,69% en 36,36%. In 2015 bedroeg de omzet 200 miljoen ' met 1.250 medewerkers. De meer dan 30.000 klanten zijn actief in de meest uiteenlopende sectoren, gaande van luchtvaart en medische apparatuur tot landbouwmachines en infrastructuurwerken.

Facility supplies

Boma International is een groepsvennootschap die verschillende ondernemingen aanstuurt die los van elkaar opereren maar alle passie uitstralen voor 'facility supplies'.

Boma ontwikkelt en verdeelt al 40 jaar professionele schoonmaakartikelen, -producten en -machines met veel toegevoegde waarde voor schoonmaakbedrijven, openbare instellingen, zorginstellingen, scholen, enz. Boma International biedt een compleet aanbod aan voor schoonmaak en hygiëne vanuit acht vestigingen in België, Nederland, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Gemaco Group uit Mechelen is een wereldspeler in promotionele producten. De onderneming werd in 1995 opgericht door Olivier Somers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Publireportage

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Bij Huurland geloven we sterk dat elektrische machines de toekomst zijn. Zeker in het domein van het grondverzet ligt er nog een grote uitdaging, eentje die wij graag aannemen. De elektrische kniklader Giant G2200 E is een perfecte aanvulling[…]

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Publireportage

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Publireportage

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Publireportage

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Meer artikels