Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vier bedrijven pronken met FAC-kwaliteitskeurmerk

Gerelateerde onderwerpen :

Vier bedrijven pronken met FAC-kwaliteitskeurmerk

De aluminiumconstructeurs Corswarem (foto 1, bedrijfsgebouw in Tongeren), Pauwels Glassprojects (foto 2, zaakvoerders Nico Flamez en Iwein Buyse), Timmerman (foto 3, zaakvoerders Dirk en Marc Timmerman) en Vorsselmans (foto 4, gedelegeerd bestuurder Mark Vorsselmans) behaalden zopas het FAC-kwaliteitskeurmerk. Voor architecten, bouwheren en aannemers is dit een garantie op kwaliteit. De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) kent dit label pas toe na onderzoek door onafhankelijke keuringsinstanties.

De FAC werkt stevig aan de professionalisering van de sector met advies, themasessies en opleidingen. Gegarandeerde kwaliteit aanbieden is voor geen enkel bedrijf vrijblijvend. Het vereist degelijke vakkennis van de medewerkers en een uitgekiende organisatie. De vier bedrijven verwierven het FAC-keurwerk na controles door onafhankelijke keuringsorganisaties in het atelier maar ook op de bouwplaats. Voor gecertificeerde kwaliteit moeten productie en installatie naadloos op elkaar aansluiten. Elk jaar gebeuren nieuwe controles om de naleving van de certificatie-eisen op de voet te volgen.

Aan de basis van het keurmerk ligt het FAC-Kwaliteitshandboek, dat ook voor deze vier bedrijven een referentie is. Het is trouwens een bestseller voor verschillende actoren in de bouwsector: architecten, studiebureaus, aannemers, bouwheren, toeleveranciers, openbare instellingen. Zij worden immers dagelijks geconfronteerd met kwaliteitsaspecten. De inhoud, uitsluitend geschreven door experts in de materie, wordt permanent aangepast aan de eisen van de markt.

Voor architecten, bouwheren en aannemers is dit een garantie op kwaliteit.

De ondernemingen controleren zelf nauwkeurig de kwaliteit van elke stap in het proces, van productie tot en met levering of installatie van de aluminiumconstructie. Met het gecertificeerde FAC-keurmerk kunnen deze bedrijven zich nog meer onderscheiden van andere constructeurs.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Een robothond, exoskeletten, drones en 360°-camera’s waren slechts enkele technologische toepassingen in de bouwsector waarmee studenten van de Hogeschool PXL en UHasselt recent konden kennismaken tijdens een demonstratiedag voor[…]

23/05/2022 | VakopleidingHasselt
Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

Meer artikels