Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

VIBE zoekt voorbeeldprojecten van toekomstbestendige stedenbouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
VIBE zoekt voorbeeldprojecten van toekomstbestendige stedenbouw

(c) VIBE / Vauban / Eva Heuts

VIBE, Bond Beter Leefmilieu, VRP, KU Leuven en ABBLO vzw slaan de handen ineen voor het inspirerende voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo: toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’. Daarvoor zijn ze op zoek naar ambitieuze stedenbouwkundige projecten in België om in het boek op te nemen.

 

Tot 31 maart kan je intekenen voor de projectoproep voor dit nieuwe, inspirerende naslagwerk. De publicatie moet het voorbeeldenboek in Vlaanderen worden over toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning. Natuurlijk doorspekt met voorbeelden. Daarom lanceren de partners een oproep bij gemeentebesturen, ontwerpbureaus, architecten, opdrachtgevers en ontwikkelaars. Een onafhankelijke jury screent de ingediende dossiers.
 
Deelnemen kan door een kandidaatdossier in te dienen. Je vult hiervoor een sjabloon (https://www.vibe.be/wp-content/uploads/2021/01/Oproep-voorbeelden-toekomstbestendige-stedenbouw_sjabloon.docx) in. Het dossier bestaat uit een samenhangend pdf-bestand van hoogstens 10 MB en telt vijf pagina’s. Heeft je project een bijzondere focus? Vermeld dit dan zeker in je dossier. Uiteraard selecteert de jury enkel de projecten met een hoog ambitie- en integratieniveau.
 
Ben je betrokken bij de totstandkoming van een toekomstbestendig stedenbouwkundig project? Stuur dan voor 31 maart jouw kandidaatdossier naar boek@vibe.be en maak kans op de prestigieuze prijs die tijdens de boeklancering wordt uitgereikt.
Meer informatie over de projectoproep kan je terugvinden op https://www.vibe.be/oproep-voorbeeldprojecten/

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

De stad Dendermonde schrijft een studieopdracht uit voor de opmaak van het ruimtelijk masterplan ‘Vestinggordel Dendermonde’, inclusief een participatieluik. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse bouwmeester. Het plangebied[…]

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Negentiende Oproep WinVorm

Negentiende Oproep WinVorm

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Meer artikels