Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

VIBE zoekt voorbeeldprojecten van toekomstbestendige stedenbouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
VIBE zoekt voorbeeldprojecten van toekomstbestendige stedenbouw

(c) VIBE / Vauban / Eva Heuts

VIBE, Bond Beter Leefmilieu, VRP, KU Leuven en ABBLO vzw slaan de handen ineen voor het inspirerende voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo: toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’. Daarvoor zijn ze op zoek naar ambitieuze stedenbouwkundige projecten in België om in het boek op te nemen.

 

Tot 31 maart kan je intekenen voor de projectoproep voor dit nieuwe, inspirerende naslagwerk. De publicatie moet het voorbeeldenboek in Vlaanderen worden over toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning. Natuurlijk doorspekt met voorbeelden. Daarom lanceren de partners een oproep bij gemeentebesturen, ontwerpbureaus, architecten, opdrachtgevers en ontwikkelaars. Een onafhankelijke jury screent de ingediende dossiers.
 
Deelnemen kan door een kandidaatdossier in te dienen. Je vult hiervoor een sjabloon (https://www.vibe.be/wp-content/uploads/2021/01/Oproep-voorbeelden-toekomstbestendige-stedenbouw_sjabloon.docx) in. Het dossier bestaat uit een samenhangend pdf-bestand van hoogstens 10 MB en telt vijf pagina’s. Heeft je project een bijzondere focus? Vermeld dit dan zeker in je dossier. Uiteraard selecteert de jury enkel de projecten met een hoog ambitie- en integratieniveau.
 
Ben je betrokken bij de totstandkoming van een toekomstbestendig stedenbouwkundig project? Stuur dan voor 31 maart jouw kandidaatdossier naar boek@vibe.be en maak kans op de prestigieuze prijs die tijdens de boeklancering wordt uitgereikt.
Meer informatie over de projectoproep kan je terugvinden op https://www.vibe.be/oproep-voorbeeldprojecten/

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

De burgemeesters van Brussel en Elsene hebben de architectenbureaus B-architecten en OSAR aangesteld voor de bouw van het gebouw van De Ligne. De kosten van het hele project worden begroot op 152 miljoen €, waarvan iets meer dan 33 miljoen[…]

19/10/2021 | BrusselProjecten
Gent reikt zijn eerste Architectuur Prijs uit

Gent reikt zijn eerste Architectuur Prijs uit

Brussel bouwt centrum voor druggebruikers

Brussel bouwt centrum voor druggebruikers

Ontwerpwedstrijd voor Hof van Mols in Wilrijk

Ontwerpwedstrijd voor Hof van Mols in Wilrijk

Meer artikels