Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Verwarmen en koelen met de Altherma Solar

Op Batibouw presenteert Daikin interessante vernieuwingen in het hele gamma warmtepompen voor zowel residentiële als licht commerciële toepassingen. Centraal staan de vermindering van het energieverbruik, een efficiënt en strak design en een algemene toepasbaarheid in elke omgeving. De innovatieve oplossing in het lucht-water warmtepompgamma is de nieuwe en energiezuinige Altherma Integrated Solar Unit. Daarnaast vormt de Altherma Integrated de bekroning van de klassieke lucht-water warmtepomp en is de Altherma Geothermie de eerste Altherma-warmtepomp die de warmte haalt uit de aarde.

De Altherma Integrated Solar Unit, een lagetemperatuur lucht/water-warmtepomp combineert warmtepomptechnologie met de innovatieve energieboiler Hybrid Cube en dit in de kleinst mogelijke ruimte door zijn compacte afmetingen en minimale montageruimte. In een lucht/water-warmtepomp wordt een hogerendementscompressor gebruikt om de warmte uit de omgevingslucht in het verwarmingssysteem te 'pompen'.

Dit principe kan worden vergeleken met het omgekeerde gebruik van een koelkast of aircosysteem. De calorieën die een warmtepomp uit de lucht haalt, zijn een onuitputtelijke en gratis bron van energie. Zeker voor moderne woningen, die beter geïsoleerd zijn en dus een lagere verwarmingsbehoefte hebben, is de Altherma Integrated Solar Unit de ideale oplossing..

De Hybrid Cube vormt de centrale unit in het systeem en is een combinatie van een warmteopslagtank en doorstroomboiler. Behalve met een zonne-installatie kan het systeem ook perfect met andere energiebronnen worden gecombineerd. Ook olie- en gascondensatieketels, pelletketels of cv-haarden met backboilers kan men op de unit aansluiten voor verwarming en warm waterproductie.

Om optimaal van deze energiezuinige warmtegenerator te kunnen genieten, wordt het systeem best met vloerverwarming gecombineerd. De installatie kan dan met een zeer lage oppervlaktetemperatuur werken omdat het over een groot verwarmingsoppervlak beschikt. De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming resulteert niet alleen in een aangenamere warmte en lagere energiekosten, ze kan de woning in de zomer ook koelen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen