Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Verstraete Development wordt Vesta

Gerelateerde onderwerpen :

,
Verstraete Development wordt Vesta

Verstraete Development uit Kortrijk wijzigt zijn  naam in Vesta, een samenvoeging van de ontwikkelaars Verstraete Vastgoed en Stadsbader Promotions (Stapro). Daarnaast verwijst de naam Vesta naar de Romeinse godin van de huiselijkheid. Comfortabele woon- en werkdromen realiseren is dan ook de drijfveer van het bedrijf.
 

Christophe en Patricia Verstraete hebben met hun familiebedrijf al 35 jaar ervaring in de ontwikkeling van residentieel en commercieel vastgoed. Ook de toekomst is verzekerd: de zonen Thibault en Anthony zijn al enkele jaren actief in het bedrijf.


Met de naamsverandering kijkt het Vesta-team met trots terug op het reeds afgelegde parcours. Tegelijk staat het bedrijf ook aan de vooravond van een nieuwe groeispurt. Zowel in zijn thuismarkt als in twee buurlanden zal Vesta de komende jaren projecten ontwikkelen in de residentiële, kantoor- en logistieke sector. Naast de ontwikkelingsactiviteiten is Vesta ook actief in de uitbating van coworkingspaces onder de naam Buzzynest en zijn er investeringen in proptechfondsen.


De voorbije vijf jaren werden 630 appartementen en woningen verkocht. In de pijplijn zitten nog 900 woonunits en 61.000 m² kantoren die ze de komende jaren zullen ontwikkelen. Momenteel zijn er tien projecten in uitvoering en twaalf projecten in vergunningsaanvraag.


Enkele referentieprojecten zijn Chien Vert in Sint-Pieters-Woluwe (42 appartementen en twee handelsruimtes), Valkenerf in Knokke (verkaveling 51 woningen), Jan Turpin in Nieuwpoort (209 appartementen), Kortrijk Business Park (18.000 m² kantoren), De Stadstuin in Ronse (een pps-project van 330 woningen) en Princess in Izegem (145 appartementen, assistentieflats en woningen).


Het voormalige Verstraete Vastgoed werd in 2011 opgericht met de focus op residentiële vastgoedontwikkeling. Voorheen lag het zwaartepunt van de activiteiten van Christophe Verstraete in de kledingsector, met daaraan gerelateerde investeringen in en ontwikkelingen van commercieel vastgoed. Patricia Verstraete-Schautteet stapte midden jaren ‘80 in de vastgoedsector.


In 1986 splitste Desiré Stadsbader senior zijn familiale bouwgroep onder zijn (klein)kinderen. Samen met haar grootvader heeft Patricia in 25 jaar tijd meer dan 2.500 appartementen en woningen ontwikkeld, vooral aan de Belgische Kust, onder de commerciële naam KSB Bouwpromoties.


In 2016 bundelden Christophe en Patricia hun activiteiten onder de commerciële naam Verstraete Development. Door deze strategische zet evolueerde het  familiebedrijf verder naar een gevestigde waarde, met projecten verspreid over de Kust, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Brussel en Waals-Brabant. Het bedrijf beschikt over een team van 22 gedreven personen.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Studie over waardering vastgoed per stad of gemeente

Studie over waardering vastgoed per stad of gemeente

In een nieuwe studie onderzocht Belfius Strategic Research de lokale over- of onderwaardering van de Belgische huizenmarkt op basis van gegevens per stad of gemeente. De studiedienst bekeek ook welke kenmerken de vraagprijs van woningen het[…]

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Gent wil aanbod studentenhuisvesting verhogen

Gent wil aanbod studentenhuisvesting verhogen

Cofinimmo verwerft twee nieuwe woonzorgcentra

Cofinimmo verwerft twee nieuwe woonzorgcentra

Meer artikels