Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Versanico en Alucotec zitten onder één dak

Versanico en Alucotec zitten onder één dak

Sanitair- en verwarmingsbedrijf Versanico en producent van aluminium ramen en deuren Alucotec hebben hun intrek genomen in de nieuwe vestiging aan de Koeybleuken in Turnhout. De ondernemingen maken deel uit van de Groep Versmissen. Een moderne architectuur met veel glas, meer ruimte voor productie en opslag en een goede ligging zijn de belangrijkste troeven van de nieuwe vestiging die ruim 1 miljoen ' heeft gekost. De bedrijven zijn nog op zoek naar vijf extra werknemers.

Versanico was voorheen gehuisvest in een huurpand aan de Harmoniestraat in Turnhout. 'Wanneer onze mensen vertrokken naar de werf, moesten ze door het centrum van Turnhout en dat betekende tijdverlies. Nu zitten we ideaal als uitvalsbasis, dicht bij onze industriële klanten en ook dicht bij de E34', zegt bedrijfsleider Joris Boonen (rechts op de foto). Versanico is gespecialiseerd in sanitair, verwarming, ventilatie, airco en piping en werkt deels voor particuliere klanten maar overwegend voor kmo's en grote bedrijven. De klantenportefeuille vermeldt enkele belangrijke spelers uit het Turnhoutse: Soudal, Van Genechten-Biermans, Robberechts, Cloetta, Sita, Astra Sweets,... Het orderboek is momenteel mooi gevuld met projecten in o.m. Beerse (renovatie school), Wuustwezel (verkaveling), Turnhout (brouwerij), Deurne (renovatie sociale woningen) en Zonhoven (uitbreiding industriepand).

Alucotec

Alucotec komt over van Vosselaar, waar het bedrijf was gevestigd in een verouderd gebouw aan de Nijverheidsstraat. 'Hier komen we terecht in een modern bedrijfspand waar het voor onze mensen veel comfortabeler werken is. Zo hebben we voortaan een rolbrug ter beschikking en brengen de vele ramen veel licht in het atelier', zegt zaakvoerder Yvo Van de Ven (links op de foto) van Alucotec. Het bedrijf produceert aluminium ramen en deuren op maat voor de particuliere woningmarkt, zowel renovatie als nieuwbouw.

Architecturale parel

Het nieuwe bedrijfsgebouw ligt bij de ingang van industrieterrein Frac op een terrein van 1.200 m². Architect Paul Monden van het Turnhoutse architectenbureau Architects in Motion leverde een architecturaal pareltje af dat op deze locatie een heuse blikvanger vormt. 'De architect heeft ons ook goed geholpen met de optimale invulling van de bedrijfsruimten', beamen Boonen en Van de Ven. De benedenverdieping is voor Versanico, de eerste voor Alucotec en op de derde verdieping zijn nog enkele kantoren en een keuken.

Het nieuwe pand bevindt zich op 50 m van het andere bedrijfsgebouw van de groep, waar bouwbedrijf Huybregts-Reynders en glasbedrijf Vanheertum zijn ondergebracht.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Publireportage

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Na een jaar in gezondheidscrisis, is het tijd voor bedrijven om terug contact te maken met hun klanten! De organisator van Batibouw heeft dit jaar de vakbeurzen Installpro en Probuild verplaatst naar 3 en 4 juni 2021. Het is namelijk zowel voor[…]

Nieuwe regels voor het keuren van torenkranen vanaf 1 maart

Nieuwe regels voor het keuren van torenkranen vanaf 1 maart

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

BGHM: eerste oproep voor aankoop van meer dan 650 woningen

BGHM: eerste oproep voor aankoop van meer dan 650 woningen