Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Verouderde gebouwen krijgen tweede leven

Vastgoedontwikkelaar Eaglestone koopt in Brussel twee gebouwen. Het ene gebouw ligt aan de Woluwelaan 60 en kijkt uit over het Maloupark. Het andere pand aan de Handelsstraat 31 bevindt zich in het hart van de Leopoldswijk.

Het gebouw aan de Woluwelaan is een typisch voorbeeld van een verouderd kantoorgebouw uit de jaren '80 van de vorige eeuw. Momenteel wordt slechts 41% van het gebouw verhuurd. Het zal worden omgevormd tot residentieel complex. Eaglestone wil hier een zestigtal appartementen aanbieden.

De vastgoedontwikkelaar kiest voor een appartementsgebouw met een eigentijds karakter en uiteenlopende woningtypes, gaande van studio's tot driekamer­appartementen. Elke woning zal over een mooi terras beschikken en krijgt een hoogwaardige afwerking. De stedenbouwkundige vergunning wordt in 2016 verwacht; de oplevering van het gebouw is voorzien in 2017.

Het gebouw aan de Handelsstraat moet plaats maken voor een gloednieuw kantoorgebouw met een totale oppervlakte van 6.500 m² en zal moeten voldoen aan de hoogste architectuur- en milieu­normen. Eaglestone wil met dit project inspelen op het nakende tekort aan kwaliteitsvolle kantoorgebouwen in de Leopoldswijk, waar het aanbod tegen 2018 vrijwel uitgeput zal zijn.

Eaglestone werd opgericht in 2010 en zette zich de voorbije jaren op de kaart met ambitieuze verbouwingen van zowel kantoorgebouwen als woonprojecten. De vastgoedontwikkelaar beheert een tiental gemengde projecten, met een totale waarde van ongeveer 350 miljoen '. De ceo van Eaglestone is Nicolas Orts.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

De stad Leuven investeert ieder jaar 2,5 miljoen € in de vernieuwing van asfaltlagen. Dat is nodig om ernstige schade op korte en middellange termijn te vermijden. In de loop van dit jaar zullen in Leuven een dertigtal straten nieuwe asfalt[…]

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam