Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Verkoop van zwembaden in België fors gegroeid

Gerelateerde onderwerpen :

,
Verkoop van zwembaden in België fors gegroeid

© LPW Ceramic Pools

Dankzij het warme zomerweer beleven vele Belgen nog eens plezier aan hun zwembad. Steeds meer landgenoten schaffen zich een eigen zwembad aan. De Belgische zwembadenproducent LPW Ceramic Pools noteerde vorig jaar een sterke toename in de verkoop van zwembaden in ons land.

Die trend zet zich ook dit jaar voort: van januari tot mei werden al 30% meer zwembaden verkocht vergeleken met dezelfde periode in 2016. De Belg zoekt duidelijk naar ontspanning, wellness en plezier in de eigen tuin.

“We merken een forse toename in de verkoop van privézwembaden ten opzichte van 2016. Vorig jaar plaatsten we iets meer dan 250 zwembaden. De trend zet zich voort: alleen al in het eerste kwartaal verkochten we 200 zwembaden”, bevestigt Guillaume de Troostembergh, managing director bij LPW. Als lid van de Vereniging van Belgische Zwembadbouwers en het dagelijkse contact met collega-producenten, ziet LPW ook bij andere fabrikanten een toename in de bestelling van zwembaden.

De groei is volgens LPW te wijten aan verschillende factoren. De bijzonder lage rentevoet stimuleert de investeringen in huis. Het bedrijf ziet een stijging van ongeveer 30% van het aantal klanten dat beroep doet op een lening om de aankoop van hun zwembad te financieren. “70% van onze klanten vindt het gunstiger om een zwembad te laten plaatsen dan om hun geld op een spaarboekje te laten staan”, verduidelijkt Guillaume de Troostembergh.

Monoblok-zwembaden kunnen op één week tijd worden geplaatst. Die snelheid is vaak een beslissende factor in het aankoopproces. Bij LPW is de tijd tussen het bestellen van een zwembad en de eerste daadwerkelijke plons afhankelijk van het gekozen model. Een klant die bijvoorbeeld een zwembad van het Family-type in juni bestelt, kan in augustus al zwemmen. Een ander model, zoals La Plage, kan in augustus worden geïnstalleerd maar moet een maandje eerder worden besteld.

Veiligheid

De Belg stelt hoge eisen aan een zwembad. Bij LPW Ceramic Pools zijn de zwembaden die design met puur genot combineren zeer populair. Belgen willen een mooi afgewerkt zwembad met extra’s om te ontspannen en plezier te maken. De modellen Family en La Plage zijn dit jaar erg populair. Ze beschikken allebei over een onderwaterzitbank over de hele breedte van het bad.

Plezier moet ook samengaan met veiligheid. Dat is meestal het doorslaggevende argument om twijfelende klanten te overtuigen: alle zwembaden beschikken over automatische rolluiken die aan de strenge Franse NF P90-308-veiligheidsnormen voldoen. Bovendien zijn alle modellen voorzien van een veiligheidsrand om het risico op ongelukken sterk te verminderen, waardoor ook de allerkleinsten van de familie kunnen genieten van waterpret.

LPW Ceramic Pools werd in 1962 opgericht en stond aan de basis van verschillende innovatieve technieken zoals het gebruik van vinylesterhars, bakken na productie en het gebruik van de honingraat structuur, de geïntegreerde Covrex Pool Protection afdekkingsystemen en de Infinity balk die een buitengewoon hoog waterniveau mogelijk maakt. Het Belgische familiebedrijf is één van de oudste bedrijven dat zwembaden maakt in Europa: ze produceren al meer dan 50 jaar monoblokzwembaden met de beste garantie.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Publireportage

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Straks verlaat Van Thuyne voorgoed de oude site in Sint-Eloois-Vijve (Waregem) voor de nieuwe site in Wielsbeke, waar momenteel de laatste hand wordt gelegd aan een nieuw kantoorgebouw. “Op de site in Sint-Eloois-Vijve is een stukje[…]

21/09/2021 | Beton
SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Meer artikels