Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Verhuurmarkt levert optimale flexibiliteit in energie-oplossingen

Verhuurmarkt levert optimale flexibiliteit in energie-oplossingen

De markt van mobiele energie-oplossingen bemerkte de voorbije jaren een verschuiving van de aankoop naar de huur van werfmaterialen. Een huurformule kan tenslotte op maat van elke werf. Zaken als de total cost of ownership, kostenbeheer, administratie en bedrijfszekerheid zijn daarin de belangrijkste succesfactoren. Een toonaangevende aanbieder in deze branche is Intermetal Motor uit Ooigem. Dit bedrijf levert maatwerk in energie en draagt daarnaast met (mobiele) verwarmings- en verlichtingsinstallaties bij aan het comfort van werknemers en het behalen van oplevertermijnen.

Trend naar huurformule

In de sector van de mobiele energie-oplossingen komen de voordelen en de flexibiliteit van een huurformule steeds prominenter op de voorgrond. Niet verwonderlijk treedt in de branche een verschuiving op van de aankoop naar de huur van energie-oplossingen. “Wij verhuren steevast de juiste totaaloplossing voor elk project in de bouwsector”, vertelt gedelegeerd bestuurder Sven Lagae. “Op maat van de werven stellen we een energie-efficiënt pakket samen met onder meer de juiste apparatuur, inclusief alle nodige extra's zoals dieselmonitoring, werfkasten, kabels … Aangezien innovatie bij ons centraal staat, werken we uitsluitend met betrouwbare en state-of-the art apparatuur. Dit houdt in dat onze verhuurvloot een leeftijd heeft tussen 0 en 3 jaar. Een belangrijk gegeven, gezien de verstrengde emissienormen die vanaf begin 2019 geleidelijk in voege treden. Daarnaast zijn in onze verhuurformule steeds preventief en correctief onderhoud inbegrepen. Raakt de machine toch defect, dan bieden we snel een efficiënte oplossing om de machine draaiende te houden met een minimum aan onderbrekingen. Om die reden staan wij 24/7 klaar met de juiste oplossing. Bovendien heeft de klant bij een keuze voor een verhuurformule geen nood aan een extra werkplaats, stockage van reserve-onderdelen en extra monteurs.

Verhoogde efficiëntie

Bij de huurformule gaat het over de juiste apparatuur op het juiste moment, waardoor de flexibiliteit van Intermetal Motor een belangrijke succesfactor is. Het bedrijf levert of haalt de machines op wanneer het de klant uitkomt. Daarnaast gaat het mobiele energie verhaal over de bewustmaking in de total cost of ownership van een apparaat. “Een stroomgroep van bijvoorbeeld 150 kVA voor werfgebruik brengt, berekend op basis van het benodigde vermogen voor een torenkraan, beduidende verliezen met zich mee indien de bouwkraan niet werkzaam is. Een stroomgroep met variabele schroefsnelheid kan hierbij een rendabel alternatief zijn. Naast een verlaging van het dieselverbruik, zorgt een variabele regeling van de koelschroef ook voor minder geluidsoverlast, wat een enorm pluspunt is in steden of in dichtbevolkte omgevingen. “Het geluidsniveau ligt hierbij ongeveer 10 dB lager dan bij traditionele stroomgroepen waardoor ze eveneens 's nachts optimaal inzetbaar zijn.”

Tijdelijke verwarming en verlichting

Mobile Energy Solutions heeft eveneens een aanbod in tijdelijke verwarmings- en verlichtingsinstallaties. Deze werfmaterialen laten aannemers toe vroeger te starten en later door te werken in bijvoorbeeld de winterperiode. Het gebruik van deze installaties verkort bovendien de droogtijden van bouwmaterialen, wat leidt tot minder beschadigingen zoals het kromtrekken van materialen door vocht. Het resultaat is dat aannemers de steeds kortere oplevertermijnen van bouwwerven vlotter halen. Daarbovenop wordt simultaan de veiligheid en het comfort van de werknemers tijdens de werkzaamheden aanzienlijk verhoogd”, besluit Sven Lagae.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Doka, uw partner voor verhuur en verkoop van optimale bekistingssystemen

Doka, uw partner voor verhuur en verkoop van optimale bekistingssystemen

Doka België biedt haar opdrachtgevers de meest recente en innovatieve bekistingstechnologie om bouwprojecten sneller, beter of efficiënter te realiseren, dit zowel onder de vorm van verhuur als verkoop. Al vanaf dag één[…]

29/03/2021 | Verhuurgids
Vertrouw op het blauw van Euro Rent machineverhuur

Vertrouw op het blauw van Euro Rent machineverhuur

Groep Palmaers: de one-stop-toolsolution voor iedere bouwonderneming!

Groep Palmaers: de one-stop-toolsolution voor iedere bouwonderneming!

Duma Rent: Uw specialist in verhuur van machines voor bouw en industrie

Duma Rent: Uw specialist in verhuur van machines voor bouw en industrie

Meer artikels