Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Verhuur wordt steeds belangrijker voor Bergerat Monnoyeur

Gerelateerde onderwerpen :

Verhuur wordt steeds belangrijker voor Bergerat Monnoyeur

An Petrus (m.) en Glenn Van Damme (r.) zetten hun schouders onder BM Rent en krijgen daarbij de volle steun van Jean-Marie Basset (l.), algemeen directeur bij de Bergerat Monnoyeur Group.

Bergerat Monnoyeur Belgium, de Belgische invoerder van de Caterpillar-bouwmachines, breidt zijn verhuurvloot steeds verder uit. “De vraag naar huurmachines blijft groeien, zowel voor de korte als de lange termijn, en daar willen we met BM Rent voortaan nog sterker op inspelen”, vertellen Marketing & Rental Director van Bergerat Monnoyeur Glenn Van Damme en An Petrus, verantwoordelijke Internal Sales en Communicatie bij BM Rent in Overijse.

BM Rent bestaat al langer, maar focuste in de begindagen op klanten die een machine moesten huren omdat hun eigen machine in herstelling was of om de leveringstermijn van een gekochte machine te overbruggen. “De markt voor verhuurmachines is de jongste jaren exponentieel gegroeid, terwijl ook de verkoop goed standhoudt. Wij spelen op aangeven van onze hoofdzetel in Frankrijk en van producent Caterpillar in op die groeiende vraag door steeds meer huurmachines aan te bieden, zowel in aantal als in toepassing. Vorig jaar groeide het verhuurpark al tot zowat 100 machines en dit jaar voegen we al zeker 50 machines toe, waarvan 25 grote graafkranen. Wel concentreren we ons op de grotere modellen, vanaf 10 ton. We merken dat de vraag het grootst is naar contracten op lange termijn, tot 5 jaar”, geeft An Petrus aan. De verhuur van de kleinere machines wordt voornamelijk verzorgd door het dealernetwerk van Bergerat Monnoyeur.

Aanbod

Wereldwijd groeit de machineverhuurmarkt elk jaar met 4 tot 5%, stelt Kurt Norris, directeur van Global Rental and Used Equipment Services (GRUES) bij Caterpillar. Daarom krijgt BM Rent in Overijse een serieuze boost. Het Belgische verhuuraanbod omvat behalve de graafkranen uiteraard de wielladers, maar ook de dumpers en de dozers. “Sinds kort zijn ook asfalteermachines en freezen van Caterpillar in de vloot opgenomen”, geven Van Damme en Petrus nog aan.
 
De voordelen voor de klant zijn duidelijk. “De verhuurklanten krijgen een recente machine, hoogstens twee jaar oud, die perfect onderhouden wordt en die een oplossing biedt voor tijdelijke pieken in werkvolume of voor specifieke opdrachten. Vaak is huren een opstap voor de aankoop van een nieuwe machine. De uitrusting van een gehuurde machine is bij ons net dezelfde als die van een ‘koop’-machine. Alle gangbare opties zijn mogelijk. Wij bieden een all in-formule met een vast maandbedrag. Daarin zijn het onderhoud, herstellingen en een machinebreukverzekering begrepen”, stelt Van Damme.

Service

“De kracht van BM Rent zit in de service. De klanten weten heel snel welke machine ze bij ons kunnen huren en tegen welke voorwaarden. De verhuurafdeling is heel makkelijk te contacteren via een centraal gsm-nummer en elk dossier wordt door dezelfde persoon gevolgd, van de aanvraag via het transport en de retour tot de facturatie. We moeten nog wat werken aan onze naamsbekendheid, maar je zal de blauwe BM Rent-stickers steeds vaker zien opduiken”, belooft An Petrus.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Elke week geeft Bouwkroniek het woord aan een CEO uit de brede Belgische bouwsector. Dit keer voelen we Bill Olivier aan de tand, CEO van Loxam Belux.   Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende jaren het meeste[…]

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Meer artikels