Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Verhelst Machines toont drie aanwinsten op Matexpo

Gerelateerde onderwerpen :

Verhelst Machines toont drie aanwinsten op Matexpo

Door de grote vraag naar zware snelmontagekranen gaat Verhelst Machines sinds dit jaar in zee met het Zwitserse kranenbedrijf Condecta. Op de materieelvakbeurs Matexpo, die nog tot zondag loopt, toont de ploeg van Verhelst Machines dan ook trots het nieuwe model 4513 van deze fabrikant. Deze snelmontagekraan met een maximum capaciteit van 6 ton en een giek van 45 m is een groot succes bij de klanten en biedt net iets meer. De hoogte onder haak en de gieklengte zijn verstelbaar. De hijscapaciteit, de stabiliteit en de nauwkeurigheid vallen in de smaak en de constructie is volledig gegalvaniseerd, wat van heel wat klanten bijval krijgt.

Als tweede nieuwigheid toont Verhelst Machines op Matexpo de goederen- en personenliften van de Duitse fabrikant GEDA. Dit is voor de firma uit Oostende een nieuwe leverancier. GEDA produceert niet enkel de bekende personen- en goederenliften met capaciteiten van 200 tot 3.500 kg, maar ook de personenlift 2PK. Dit is een modulaire en multifunctionele lift die speciaal geproduceerd wordt voor de montage tegen de mast van om het even welk type torenkranen. Zo geraakt de bediener van de kraan op een vlotte en veilige manier tot aan zijn cabine, ongeacht de hoogte van de torenkraan.

Als laatste nieuwtje heeft Verhelst Machines een voor België uniek product, de Spaanse Elebia-safety hook. Het is een haak die vanop afstand open en dicht gemaakt kan worden dankzij zijn draadloze bediening. Tot een radius van 100 m kunnen goederen moeiteloos en vlot gelost of aangepikt worden. Kraanbedieners moeten zich niet langer op onveilige hoogtes begeven om de haak manueel te openen of te sluiten. Er kan vlotter gewerkt worden en assistentie om lasten aan te pikken wordt verleden tijd. Een leuke extra is dat deze kraanhaak voorzien is van een digitale aflezing die niet alleen de toestand van de haak aangeeft, maar ook het gewicht van de last. Nog tot zondag zijn er op Matexpo demonstraties met deze haak.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vangaever levert 'outstanding performance' met Bobcat

Vangaever levert 'outstanding performance' met Bobcat

Bobcat-dealer Vangaever kreeg zopas een award voor zijn ‘outstanding performance’ voor het merk in coronajaar 2020. Het bedrijf met hoofdzetel in Waregem wordt door Bobcat aangeduid als ‘best in class’ voor Europa, het[…]

18/05/2021 | MatexpoKnikladers
Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Demo Days pas in 2022

Demo Days pas in 2022

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Meer artikels