Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Edito

Verhelst Bouwmaterialen zet binnenschip in

Gerelateerde onderwerpen :

Verhelst Bouwmaterialen zet binnenschip in

Verhelst Bouwmaterialen kiest voor transport via het water en laadde zopas voor de eerste keer het binnenschip MS Oorderdam bij fabrikant Coeck in Niel en daarna bij Wienerberger in Rumst. Het ging om een combinatie van 1.020 palletten snelbouwstenen en betonblokken, goed voor in totaal 1.230 ton, die een paar dagen later werden gelost aan de kade van de Groep Verhelst in Plassendale (Oostende). Een deel van deze levering was bestemd voor Bouwgroep Versluys die instaat voor de vernieuwing van het voetbalstadion van KV Oostende.

De tonnage die op deze manier over het water werd getransporteerd, verving meer dan veertig vrachtwagens. Dat betekent minder files, maar het lossen van één schip is bovendien ook veel efficiënter dan het lossen en verhandelen van een heleboel vrachtwagens die op verschillende momenten van de dag op de site toekomen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wegen voor de eeuwigheid

Edito

Wegen voor de eeuwigheid

Duurzamer dan gebouwen zijn wegen - eigenlijk begint elke beschaving met het trekken van wegen. Een weg dient om snel van A naar B te gaan, op een zo veilig mogelijke wijze. Daarom is een weg meestal verhard en zijn de nodige werken uitgevoerd[…]

04/11/2016
Inclusieve groei

Edito

Inclusieve groei

Lukas 14:28 en Mattheus 20 1-18

Edito

Lukas 14:28 en Mattheus 20 1-18

Komkommers

Edito

Komkommers

Meer artikels