Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Verelst Projectontwikkeling zit op koers

Verelst Projectontwikkeling zit op koers

Verelst Projectontwikkeling, anderhalf jaar geleden opgestart als de nieuwe projectontwikkelingspoot van Groep Verelst, heeft al vijf projecten binnengehaald: in Denderleeuw, Mortsel, Machelen en twee in Mechelen. Een succes in deze toch wel zeer competitieve markt.

De keuze om Verelst Projectontwikkeling op te richten blijkt een schot in de roos. Volgens ceo Kurt Geens bleek de naam Verelst eens te meer zeer goed bekend bij grond- en gebouweigenaars, overheden en vroegere partners. Dat leidde al van bij de opstart tot vele opportuniteiten. Door heel wat dossiers onder de loep te nemen volgden al gauw zeer concrete projecten.

Hoofd Projectontwikkeling Michaël Van Beersel licht er drie mooie projecten uit. “In Denderleeuw kochten we terreinen in de Zandplaatstraat. Recent verkregen we hier de vergunning voor de bouw van 16 appartementen met zuiderzicht op de Dender en op mooie kouters (foto’s). We realiseren dit project met architect Thierry Bouwens van Artec+. In het centrum van Machelen kochten we de site van bpost, dat huurder zal blijven op de gelijkvloerse verdieping. Daar combineren we, in overleg met de gemeente en de Architecten nv, renovatie met nieuwbouwappartementen en commerciële ruimtes. In de Antwerpsestraat in Mortsel hebben we, in samenwerking met AMBL-architecten, recent een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van 13 appartementen en een ondergrondse parking.”

Ceo Kurt Geens is uiteraard ook zeer trots op de nieuwe projecten in de eigen achtertuin. “We gaan in Mechelen op termijn twee mooie projecten realiseren. In de Sint-Katelijnestraat - op 100 m van de Sint-Romboutskathedraal - richten wij ons op high-end appartementen en vertrouwen wij op de knappe architectuur van dmvA Architecten. De site Geerdegemveld, een terrein van 1,6 ha in de stationsomgeving op de grens met Hofstade, is een hele gebiedsontwikkeling. Samen met andere Mechelse bondgenoten zoals D+A, Tecro & Krea en opnieuw dmvA Architecten willen we aan deze onontgonnen plek een nieuwe invulling geven. Ook hier is de dialoog met de stad Mechelen een prioriteit.”

Het project in Denderleeuw is ondertussen in de verkoopfase en de interesse van kandidaat-kopers maakt dat Michaël Van Beersel en Kurt Geens terecht optimistisch zijn voor de toekomst. Verelst Projectenontwikkeling blijft alert voor nieuwe opportuniteiten en bestudeert dagelijks potentiële projecten.

Groep Verelst bestaat uit Verelst Woningbouw & Renovatie, Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie, Verelst Projectbouw & Renovatie, Verelst Projectontwikkeling, Verelst Prefab beton- en staalstructuren en Resolve (Real Estate Solutions Verelst). De groep is met deze vennootschappen actief in woningbouw, semi-industrieel vastgoed, algemene bouw, en in staal- en betonstructuren. Groep Verelst realiseerde vorig jaar een omzet van 174 miljoen € met 480 werknemers. De corebusiness van Groep Verelst is reeds meer dan 35 jaar degelijke constructies bouwen en verbouwen. Groep Verelst is sinds 2008 ook één van de hoofdsponsors van de Rode Duivels.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels