Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Verbouwing in huis? Let op deze 5 zaken bij de afwerking

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Verbouwing in huis? Let op deze 5 zaken bij de afwerking

Bij de verbouwing van een woning dien je met verschillende zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan leidingen die moeten worden verlegd bij een renovatie van de badkamer of keuken, een vloer die geëgaliseerd moet worden bij het laten verlijmen van modern pvc, enzovoort. Nadat het gros van de werkzaamheden is uitgevoerd, kan je starten met de afwerking van de verbouwde ruimtes. In dit artikel zetten we vijf zaken op een rijtje die daarbij vaak vergeten of uitgesteld worden. Heb jij al aan deze punten gedacht?

#1: raamdecoratie in huis monteren

Privacy in huis is een must. Stel het monteren van de raamdecoratie tijdens een verbouwing daarom niet uit. Kies je voor elektrische rolgordijnen, lamellen of houten jaloezieën op maat? Bij de keuze voor raamdecoratie is het van belang dat de stijl hiervan aansluit bij de rest van het interieur in huis. Wil je een natuurlijke uitstraling, een industriële  look of  een strakke moderne stijl?

#2: plinten tegen de muren plakken

Na het leggen van de vloer is het belangrijk om direct over te gaan tot het plakken van de plinten. Stel dit zeker niet uit, want plinten doen verrassend veel met de uitstraling van een ruimte.

#3: kit naden dicht

Vaak zijn er bijvoorbeeld in de keuken of de badkamer tussen de wand en plint naden zichtbaar na een verbouwing.  Je kan deze naden eenvoudig dichten door hier een dun laagje kit in te spuiten. Doe dit meteen nadat je de ruimte verbouwd hebt. Oogt meteen veel strakker!

#4: pak de tuin aan bij een verbouwing

Een vierde punt om rekening mee te houden bij een verbouwing: de tuin. Vaak wordt de tuin als opslagplaats gebruikt tijdens de verbouwing. Hierdoor kan de tuin achteraf hersteld of opnieuw aangelegd moeten worden. Stel dit niet te lang uit, maar pak de tuin direct aan. Het voorkomt dat je dagelijks veel zand en andere vuiligheid mee naar binnen neemt of de situatie verergert.

#5: hang alle lampen op

Tot slot stellen veel mensen het ophangen van lampen in minder opvallende ruimtes zoals de zolder  of de trapkastuit. Dit zijn plekken waar mensen vaak niet meteen kijken, waardoor andere klussen in prominentere ruimtes voorrang krijgen. Helaas leidt in dit geval uitstel vaak tot afstel. Bovendien is het niet veilig om in zulke kleine ruimtes in het donker rond te moeten ploeteren. Hang de lampen dus best meteen op.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels