Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Verborgen installatiesysteem voor geventileerde gevels

Verborgen installatiesysteem voor geventileerde gevels

TheSize introduceert StrongFix, een verborgen installatiesysteem voor geventileerde gevels en enig in zijn soort op de huidige markt voor dunne panelen van 6 mm. Dit nieuwe montagesysyteem biedt architecten een onzichtbare mechanische oplossing waarmee gemakkelijker strakke, robuuste en veilige gevels gecreëerd kunnen worden.

'Wij hebben geluisterd naar wat onze klanten nodig hebben. Na onderzoek in de sector beslisten we om te investeren in de ontwikkeling van een veelomvattend bevestigingssysteem voor de eenvoudige en onzichtbare installatie van dunne panelen. StrongFix vult niet alleen een gat in de markt; de directe ondersteuning die onze architectuurafdeling kan bieden zorgt bovendien voor optimalisatie van projectdoorlooptijden en 'budgetten', aldus Alvaro Palencia, project manager Architectuur bij Neolith.

StrongFix is een kosteneffectieve montageoplossing die het installatieproces gemakkelijk en snel maakt. De Neolith-panelen worden aan de dragende constructie opgehangen als schilderijen aan de muur. Alle bevestigingsmiddelen zijn verborgen achter de platen, zodat een gladde en esthetische gevel ontstaat. De platen zullen niet gaan barsten of splinteren bij onderhoud of door slijtage. Bovendien kunnen ze indien nodig eenvoudig verwijderd worden waardoor gemakkelijke toegang tot elektrische installaties mogelijk is. Ook kunnen de panelen zonder problemen worden vervangen.

Samen met StrongFix biedt Neolith, het merk van TheSize voor gesinterde compacte oppervlakken, een lange levensduur en langdurige bestendigheid tegen uv-straling, hoge temperaturen en ongunstige weersomstandigheden. Met de Neolith-platen is ventilatie mogelijk, ze zijn temperatuur- en geluidsisolerend, ze beschermen tegen de zon en ze zijn waterdicht; allemaal perfecte componenten voor een energie-efficiënt geventileerd gevelsysteem. Bovendien is de porositeit van Neolith-panelen vrijwel nul, waardoor ze zeer goed bestand zijn tegen vlekken en graffiti.

Ook het kleurenassortiment van Neolith by TheSize is uitgebreid. Er zijn nu in totaal 45 kleuren beschikbaar, verdeeld over zes collecties. Tevens zijn nieuwe maten en diktes toegevoegd, waardoor het materiaal nog meer mogelijkheden biedt aan architecten en ontwerpers. De kleuren die op natuurlijke basis ontstaan zijn, veranderen niet bij blootstelling aan uvstralen.

Het materiaal werd toegepast voor de realisatie van de Campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Architect Gunther Herrijgers van Architectengroep A4 uit Leuven mocht dit project verwezenlijken. De bedoeling was dat het bouwproject de eigentijdse algemene zorgstrategie zou weerspiegelen. Dankzij de technische kwaliteiten van Neolith kon Herrijgers het plan en de uitvoering harmonieus op elkaar laten aansluiten: het dunne profiel van de panelen, de snelle montage en de minimale onderhoudseisen van het gesinterde compacte oppervlak. Met een combinatie van kleuren uit de collecties Phedra en Basalt creëerde Herrijgers een onconventionele ziekenhuisvleugel van 15.000 m², die intrigerend is en karakter uitstraalt.

Het merk Neolith is het resultaat van de nieuwste onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in de branche. Het product is gemaakt van natuurlijke grondstoffen (kleisoorten, veldspaat, silica en natuurlijke minerale oxiden) en recycleerbaar. De porositeit van Neolith is zo goed als nul, waardoor het product gemakkelijk schoon te maken is en ondoordringbaar is voor chemicaliën. Bovendien is het licht in gewicht en gemakkelijk aan te brengen. Dat alles maakt Neolith geschikt voor vrijwel ieder oppervlak, binnen en buiten.

TheSize is opgericht in 2009 om materialen van een nieuwe categorie te creëren die geschikt zijn voor toepassing in de bouw, binnen en buiten: voor oppervlakken in de keuken en badkamer, bekleding van meubilair, vloeren en wanden en gevels. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in het Spaanse Castellón. In 2011 werd het merk Neolith gelanceerd: high-end compacte oppervlakken met revolutionaire fysische en technische functionele eigenschappen. Het woord Neolith betekent 'nieuw steen'. Het product combineert de beste natuurlijke materialen met state-of-the-art technologie, wat een technisch zeer hoogwaardig product oplevert.

De producten van Neolith worden geproduceerd met de eigen sintertechnologie van het bedrijf. Daarbij worden mineralen en andere grondstoffen blootgesteld aan extreem hoge druk en temperaturen tot meer dan 1.200° C. Dat lijkt op het proces waarbij in duizenden jaren natuursteen gevormd wordt, alleen vindt het nu plaats in slechts een paar uur. Door dit proces krijgt het product voortreffelijke fysische en mechanische eigenschappen, zoals een bijzondere compactheid en dichtheid, bestendigheid en slijtvastheid.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Het Brusselse Gewest gaf zopas een bouwvergunning aan Belfius Insurance voor de grondige renovatie en transformatie van het Pacheco-gebouw. Het iconische gebouw op de hoek van de Pachecolaan en de Kruidtuinlaan in Brussel, dat oorspronkelijk[…]

29/09/2022 | RenovatieHerbestemming
Gratis opleiding over voorafgaande diagnose gebouwen

Gratis opleiding over voorafgaande diagnose gebouwen

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Milieueffectennrapport over spitsstroken Lummen-Hasselt klaar

Milieueffectennrapport over spitsstroken Lummen-Hasselt klaar