Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Verbindingssluis Brugge weer open

Gerelateerde onderwerpen :

 

Sinds begin deze maand varen opnieuw schepen door de vernieuwde Verbindingssluis in Brugge. De sluis onderging een grondige renovatie. Ook de Boudewijnbrug is opnieuw toegankelijk voor het wegverkeer.

Waterwegen en Zeekanaal zette de voorbije weken de sluiskolk droog, waarna de houten sluisdeuren werden vervangen door nieuwe exemplaren. Daarnaast werden ook de scharnierpunten van de deuren en de elektromechanica vernieuwd. De bediening van de sluis, de Boudewijnbrug, de voormalige spoorbrug en de fietsers- en voetgangersbrug werd intussen gecentraliseerd. Aan de Boudewijnbrug werd een belangrijk onderdeel van het bewegingsmechanisme vervangen. Tijdens de werkzaamheden was geen scheepvaartverkeer mogelijk.

De uitvoeringstermijn van de werken was erg krap, maar een goede voorbereiding heeft in combinatie met een strikte werkplanning (er werd ook 's nachts en in het weekend gewerkt) ervoor gezorgd dat de werken tijdig klaar waren.

Waterwegen en Zeekanaal nv is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de waterwegen in het centrum en in het westelijke deel van Vlaanderen. Door sluizen en bruggen duurzaam te onderhouden en tijdig te herstellen, worden onverwachte onderbrekingen of onveilige situaties zoveel mogelijk voorkomen en wordt hun levensduur aanzienlijk verlengd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Techni-Mat gaat door!

Techni-Mat gaat door!

The Fair Experts bevestigt dat de vakbeurs Techni-Mat mag doorgaan. Een aantal weken geleden besliste de Nationale Veiligheidsraad dat beurzen sinds 1 september opnieuw mogen georganiseerd worden, zonder beperking op het absolute aantal[…]

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Suikersite staat model voor duurzaam ecosysteem

Suikersite staat model voor duurzaam ecosysteem

Herbosch-Kiere verstevigt havendammen in Litouwen

Herbosch-Kiere verstevigt havendammen in Litouwen

Meer artikels