Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Velux gaat resoluut voor wit

Velux stelt op Batibouw zijn dakvenster in wit geverfd hout voor. Deze nieuwe afwerking verlicht het interieur en biedt talloze decoratieve mogelijkheden. Het Deense bedrijf komt ook met een vlak platdakvenster op de proppen.

Wetende dat 85% van de muren in België wit zijn, past het dakvenster in wit geverfd hout perfect in de hedendaagse interieurs. De witte acrylverf op waterbasis, die het hout van hoge kwaliteit bedekt, is een innovatieve verfformule, die bestendig is tegen uv-stralen. Hierdoor kan de kleurstabiliteit doorheen de tijd worden gegarandeerd.

Elk onderdeel wordt individueel geverfd voor assemblage, wat een uniforme afwerking garandeert en waardoor het hout natuurlijk kan bewegen zonder barsten in de verf te veroorzaken. Bovendien wordt het venster behandeld tegen vocht en schimmel, waardoor het lang gezond blijft.

Vanaf maart zal wit geverfd hout de nieuwe standaard worden voor de binnenafwerking van de dakvensters van Velux. De afwerking, in hout omhuld met wit afgelakt polyurethaan, gekenmerkt door zijn onderhoudsvriendelijkheid, is ideaal voor de vochtige ruimtes van de woning. De afwerking in gevernist hout blijft beschikbaar op aanvraag.

Vlak platdakvenster

Ook nieuw is een vlak platdakvenster. Dit designvenster is ideaal om het natuurlijke licht maximaal in huis binnen te laten, en biedt talloze praktische voordelen. Het vlak platdakvenster is beschikbaar in acht afmetingen en in een vast of een elektrisch openende versie.

Deze oplossing is geschikt voor dakhellingen van 5 tot 15° en is voorzien van een esthetisch geïntegreerde geharde ruit van 4 mm dikte. De zwarte randen en discrete profielen in aluminium geven het dak een elegante toets. Voor daken met een hellingshoek tussen de 0 en 15° stelt Velux zijn platdakvenster met afdekschelp voor.

Dankzij het uitstekende isolatievermogen (Uw = 1,4 W/m²K) wordt het warmteverlies beperkt. De dubbele veiligheidsbeglazing en het vlak glas aan de buitenkant dempen bovendien het geluid van regen en hagel. Het venster is duurzaam omdat het is vervaardigd uit kwaliteitsmaterialen. Het kader met aluminium profielen vraagt weinig onderhoud. Het vlak platdakvenster kan worden uitgerust met een vouwgordijn om de lichtinval te regelen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Quarantaine-maatregel kan bouwwerven vertragen

Quarantaine-maatregel kan bouwwerven vertragen

Het coronavirus slaat momenteel weer wild om zich heen en de overheid heeft door capaciteitsproblemen de teststrategie bijgestuurd. Wie een risicocontact heeft gehad of terugkomt uit een rode zone, maar geen ziektesymptomen vertoont, wordt niet[…]

Belgische klanten kunnen elektrische Volvo-machines reserveren

Belgische klanten kunnen elektrische Volvo-machines reserveren

Antwerpen test flexibele snelheidsdrempels

Antwerpen test flexibele snelheidsdrempels

Stijgende woningprijzen maken nieuwbouw interessanter

Stijgende woningprijzen maken nieuwbouw interessanter