Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Velux Active controleert binnenklimaat

Velux Active controleert binnenklimaat

Velux, de specialist in dakvensters en toebehoren, legt op Batibouw  het accent op innovatie en connectiviteit. Het merk stelt op de beurs zijn recentste innovaties voor: het Velux Active-systeem voor de automatische beheersing van het binnenklimaat, de gratis MyDaylight-app, een nieuwe hijsgereedschap voor installateurs en een nieuwe collectie gordijnen in samenwerking met Disney.

Velux Active

De mens brengt bijna 90% van de tijd binnen door, en toch zijn we ons niet altijd bewust van het belang van een gezond binnenklimaat. Het heeft immers een invloed op ons energieniveau, onze ademhaling en onze slaap. Daarom ontwikkelde Velux samen met Netatmo het Active-systeem (foto hieronder), een geconnecteerd systeem dat garant staat voor een automatische beheersing van het binnenklimaat. Het systeem meet het comfort in de ruimte (temperatuur, vochtigheid en CO2-niveau) en opent of sluit op het juiste moment automatisch de elektrische Integra-producten zoals vensters, rolluiken of buitenzonweringen. 

App

Metde MyDaylight-app (foto bovenaan artikel) kunnen gebruikers hun inrichtings- of renovatieprojecten visualiseren door enkele parameters in te geven: de afmetingen van de vloer, de hoogte van het dak en de helling van het plafond. Vervolgens kan het project nog meer worden gepersonaliseerd: ze kunnen vensters toevoegen, de afwerking van plankvloeren en muren, de gewenste texturen, meubels en de ligging van de kamer. Na een tiental minuten ontvangt de gebruiker een digitale simulatie die in 360° of in virtual reality kan worden bekeken. Hiermee heeft de gebruiker een realistische voorstelling van de kamer en neemt hij de levensechte effecten van daglicht waar.

Disney

Ondergedompeld worden in de sprookjeswereld van Anna en Elsa, gaan slapen in het gezelschap van Winnie the Pooh en zijn vriendjes of dromen aan hoge snelheid naast Bliksem Mc Queen: de nieuwe collectie gordijnen van Disney & Velux Goodnight (foto hierboven) zal kinderkamers vullen met magie en creativiteit. De collectie, die bestaat uit negen designs, combineert trendy kleuren met elegantie en harmonie. Er is voor elk wat wils dankzij de zachte of gedurfde kleuren, uit sprookjes of actiefilms.

Alle gordijnen worden gemaakt met stoffen die geen schadelijke materialen bevatten, zijn bestand tegen vuil en bieden een optimale verduistering en controle van het licht.

Hijsgereedschap

Velux stelt op Batibouw ook een hijsgereedschap voor waarmee installateurs dakvensters met een kraan vanop de grond tot op het dak kunnen optillen. Het is niet meer nodig het wentelend kader te verwijderen. Het vergemakkelijkt de haakse plaatsing van het dakvenster. De montagevoorziening zorgt voor meer stabiliteit tijdens het plaatsen van dakvensters. Tot slot heeft de installateur dankzij dit nieuwe hijsgereedschap geen extra mankracht nodig om het venster op het dak te installeren. Tijdens de montage kunnen zijn collega’s dus gerust andere taken uitvoeren.

 Velux, Paleis 4 – stand 119

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Vorig jaar maakten nog meer gezinnen gebruik van de historisch lage rente om hun woning te renoveren. Bij Belfius was zelfs één renovatielening op twee bedoeld om het huis of appartement veiliger en/of energiezuiniger te maken. Dat[…]

01/03/2021 | BelfiusRenovatie
Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels