Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Veiligheidsoplossing voor Lamar Towers

Veiligheidsoplossing voor Lamar Towers

De multifunctionele Lamar Towers zullen na hun voltooiing de skyline van Jeddah (Saoedi-Arabië) domineren met hoogtes van respectievelijk 373 en 293 m. Drake & Scull Construction eiste voor de realisatie van de dubbele toren een veiligheidsoplossing die zich reeds wereldwijd had bewezen voor gebruik op hoogbouwlocaties. Combisafe is gespecialiseerd in collectieve bescherming van hoogtewerkzaamheden en werd aangewezen om een volledige beschermingsoplossing te bieden. Het bedrijf combineerde het Multi Mesh Barrier-randbeschermingssysteem met de valbescherming van de Safety Net Fan.

Het bouwteam van Combisafe installeerde 3.040 veelzijdige Multi Mesh Barriers. Met een gewicht van amper 16 kg combineert deze een staander met een hek tot één onderdeel, zodat alles eenvoudig en snel te installeren is. De grote maaswijdte biedt een omhullingsdichtheid van 250 mm, terwijl medewerkers aan de constructie en de buitenzijde van het gebouw kunnen werken zonder het hek te verwijderen.

De Safety Net Fans hebben een spanwijdte van 3,3 m, voldoen aan de EN1263-normering en kunnen een val absorberen vanaf 6 m hoogte. Met een maasdichtheid van 60 x 60 mm ' standaard geleverd met een doorvlochten extra fijnmazig gaasnet van 20 x 20 mm ' is het systeem in staat aanzienlijk kleinere puindelen op te vangen en te omhullen en biedt het de aannemer en het personeel op locatie gemoedsrust. De bouw van de Lamar Towers moet dit jaar worden afgerond.

Combisafe werd in 1984 opgericht in Zweden en is een onderdeel van Honeywell. Hun producten en systemen duiken wereldwijd op bij allerlei prestigieuze bouwprojecten, zoals The Shard in Londen, de Victoria Tower in Stockholm en Ferrari World in Abu Dhabi. De producten omvatten valpreventie- en valbeschermingsoplossingen en toegangsoplossingen, zoals bouwtrappen, tijdelijke daksystemen en steigersystemen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Rototilt gaat wereldwijde samenwerking aan met Volvo CE

Rototilt gaat wereldwijde samenwerking aan met Volvo CE

Graafmachines van Volvo kunnen voortaan af-fabriek worden geleverd voorbereid op de systemen van Rototilt voor draaikantelstukken. Dit houdt een aantal voordelen in voor zowel de aannemer als de dealer. Het grootste gebruikersvoordeel is dat de[…]

06/03/2021 | Graafmachines
DAF krijgt groot order van de Belgische krijgsmacht

DAF krijgt groot order van de Belgische krijgsmacht

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot