Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Veilige plafondoplossing bij seismische activiteit

Veilige plafondoplossing bij seismische activiteit

Onze gewesten worden steeds vaker geteisterd door lichte aardbevingen. In 2013 telde Nederland 138 aardbevingen, waarvan 133 in het noorden van het land. Volgens deskundigen moet de komende jaren rekening worden gehouden met nog ruim 1.100 aardbevingen, die bovendien steeds krachtiger worden. Het leveren van veilige bouwconstructies is in deze gebieden erg belangrijk. Armstrong Plafonds ontwikkelde daarom het Seismic Rx Systeem, een sterk ophangsysteem voor veilige plafonds in gebieden met seismische activiteit.

Door gaswinning wordt vooral het noorden van Nederland regelmatig geteisterd door geïnduceerde aardbevingen. De trillingen kunnen veel schade berokkenen aan bouwwerken, wat uiteindelijk gevaar kan opleveren voor de gebruikers van het pand door bv. instorting. In Zuid-Limburg en in de Ardennen zitten breuklijnen in de aardkorst, die bij verschuiving trillingen en natuurlijke bevingen veroorzaken. Het systeem van Armstrong Plafonds is speciaal ontwikkeld voor gebouwen in dergelijke risicogebieden. Het ophangsysteem voor plafonds is bestand tegen hevige trillingen bij aardbevingen.

Aardbevingen mogen in geen enkele omstandigheid zorgen voor de instorting van het plafond. Het Seismic Rx Systeem laat tussen de elementen een bepaalde mate van beweging toe, zodat het plafond de zware trilkrachten kan weerstaan. Het ophangsysteem is uitvoerig getest door de Universiteit van Buffalo in New York en is een goedgekeurde toepassing voor extreme seismische gebeurtenissen.

Vooral bij instellingen die volledig operationeel moeten blijven tijdens een aardbeving zoals ziekenhuizen, brandweerkazernes en politiebureaus is een trilbestendig plafondsysteem van cruciaal belang. Maar ook binnen andere risicovolle industrieën zoals kerncentrales of chemische bedrijven biedt het systeem extra bescherming, net als voor gebouwen waar veel mensen samenkomen, zoals scholen, kantoren en winkels.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Rototilt gaat wereldwijde samenwerking aan met Volvo CE

Rototilt gaat wereldwijde samenwerking aan met Volvo CE

Graafmachines van Volvo kunnen voortaan af-fabriek worden geleverd voorbereid op de systemen van Rototilt voor draaikantelstukken. Dit houdt een aantal voordelen in voor zowel de aannemer als de dealer. Het grootste gebruikersvoordeel is dat de[…]

06/03/2021 | Graafmachines
DAF krijgt groot order van de Belgische krijgsmacht

DAF krijgt groot order van de Belgische krijgsmacht

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot