Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Veilig werken op hoogte

Veilig werken op hoogte

De ongevallencijfers van de bouwsector vertonen al jaren een dalende trend. Het aantal ernstige arbeidsongevallen (met de dood of blijvende invaliditeit tot gevolg) door een val van hoogte van personen of voorwerpen daalt echter veel minder snel: nog steeds is één op de drie ongevallen in de bouw daaraan te wijten.

De ernst van deze problematiek vraagt om een intensieve campagne naar alle betrokkenen: van de bouwvakker tot de aannemer en met alle partners van het bouwproces. nav constructiv, het preventie-instituut van de bouw, en de fod Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (WASO) zullen onder de noemer 'Veilig werken op hoogte. Val niet uit de lucht' in de periode 2015-2017 doelgerichte acties opzetten om de sector maximaal te sensibiliseren en te ondersteunen om valrisico's te beperken. Hoe groter de steun, hoe drastischer dit type ongevallen immers kan teruggedrongen worden. Om iedereen bewust te kunnen maken van de gevaren die verbonden zijn aan werken op hoogte enerzijds en om de oplossingen kenbaar te maken anderzijds is een brede samenwerking van groot belang. Daarom rekenen de initiatiefnemers op de medewerking van alle partners in de bouw om hun boodschap mee uit te dragen. Vice-premier en minister van Werk Kris Peeters heeft alvast zijn steun in zijn beleidsnota toegezegd.

Om ook bij het publiek een maximale impact te bekomen, werd in de week van 24 augustus een guerrillacampagne gevoerd in Luik, Brussel, Kortrijk, Bergen en Gent. De ontknoping van deze actie vond plaats tijdens de officiële campagnelancering op 1 september tijdens het openingsevenement van Matexpo in Kortrijk.

Naast het aanreiken van informatie, cijfers en beeldmateriaal houden navb en zijn adviseurs zich ter beschikking om op een bouwplaats in de streek duiding te geven bij de problematiek en de oplossingen. Voor meer info kan je surfen naar www.basharnas.be. Je kan de acties in het kader van deze campagne op de voet volgen via Facebook, Twitter en LinkedIn: #BasHarnas.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen